Policajac kroz prozor upucao i ubio Amerikanku koja je došla brinuti za majku

Facebook: Atatiana Jefferson

ATATIANA JEFFERSON (28) preselila se prije nekoliko mjeseci u drugi grad, Fort Worth, kako bi se brinula za svoju bolesnu majku. U noći ubojstva, igrala je videoigre sa svojim nećakom, dok je njena majka bila u bolnici, piše CNN.

Policajac je u subotu oko 2 ujutro, zbog dojave o mogućoj provali, pucao kroz prozor njene spavaće sobe, ubivši je dok se nalazila pored svog 8-godišnjeg nećaka.

Nije se predstavio kao policajac

Majka Atatiane Jefferson boravila je u bolnici kada je zabrinuti susjed primijetio da su vrata njene kuće otvorena usred noći. Nazvao je policiju koja je ubrzo došla na mjesto događaja.

Na snimci kamere koja se nalazi u sklopu policijske uniforme vidi se kako je policijski službenik pucao u Jefferson samo dvije sekunde nakon što ju je upozorio da će otvoriti vatru.

"Podigni ruke! Pokaži ruke!", čuje se kako viče policajac, koji se pritom nije identificirao kao službena osoba.

Imala diplomu iz biologije

Dvije sekunde nakon upozorenja, vidi se kako policijski službenik puca kroz prozor. Atatiana Jefferson proglašena je mrtvom nekoliko minuta kasnije.

Iz policijske postaje Fort Wortha priopćili su kako je službenik pucao iz pištolja nakon što je "uočio prijetnju", no nije navedeno zbog čega se osjećao ugroženo.

"Ovo nema smisla", rekao je Atatianin otac Marquis Jefferson.

"Morali su razmišljati da se radi o nečijoj kćeri, da je netko voli. Sigurno je postojao bolji način. Nije moralo doći do ovoga", dodao je.

Jefferson je na Sveučilištu Xavier stekla diplomu iz biologije. Nakon završetka studija radila je za kompaniju koja se bavila prodajom medicinske opreme.

Policajac dao ostavku

"Policajac koji je pucao u Jefferson dao je ostavku i možda ga čeka tužba“, rekao je danas šef policijske postaje Ed Kraus.

Gradonačelnica Fort Wortha, Betsy Price, izjavila je kako je ovo ubojstvo bilo neopravdano.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.