Pojavili se novi detalji ubojstva nožem u Zagrebu, otkriven i mogući motiv

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

CURE novi detalji sinoćnjeg ubojstva i ranjavanja u Zagrebu, kod tržnice u naselju Vrapče. 

Krvavi se obračun jednog muškarca s dvojicom mlađih muškaraca dogodio sinoć oko 21:30. 

"Mislimo da je jedan od njih član naše obitelji, a bojimo se da je to ubijeni. Nitko nam ne govori ništa. Zar ne bi bio red da nam bar policija kaže je li to sto posto on?" izgovorila je jedva sestra 31-godišnjega Domagoja T. dok su nepunih pedesetak metara dalje u utorak navečer na zagrebačkoj tržnici Vrapče policijski forenzičari obilazili prekriveno tijelo mrtvog mladića. Nedugo kasnije njeni su se najgori strahovi potvrdili. 

Ubijen je 31-godišnji Domagoj T., ubojica je 38-godišnji Robert I.

Ubijen je njezin godinu dana mlađi brat. Domagoj T. preminuo je na mjestu, tek koji metar od bankomata, nakon što je izboden nožem, a njegov godinu dana mlađi prijatelj Ivan S. (30) s reznim ranama vrata prevezen je u KB Sveti Duh gdje su mu ozljede okarakterizirane kao lakše.

Jutarnji list doznaje kako je počinitelj 48-godišnji Robert I. iz Zagreba. Policija ga je uhitila oko 23 sata, na adresi stanovanja. Navodno se predao bez ikakvog otpora. Što mu je sve temeljem sudskog naloga pronađeno u pretresu njegova doma i vozila, još nije poznato, a nepoznat je i nalaz krvi i urina kako bi se vidjelo je li u vrijeme zločina bio pod utjecajem alkohola odnosno opijata.

Tek ujutro su kriminalisti započeli kriminalističko istraživanje zbog sumnji da je počinio ubojstvo i pokušaj ubojstva. Pojavila se informacija kako je ubojica ranije istoga dana prijavio u PP Črnomerec krađu bankovne kartice i da je u prijavi teretio upravo muškarca kojeg je navečer ubio, no iz policije za to još uvijek ne daju službenu potvrdu. 

Prijavio ubijenog i ranjenog za krađu pa se s njima našao, dobio batine i onda ih napao nožem?

Prema rekonstrukciji Jutarnjeg, povod zločinu bile su optužbe osumnjičenoga Roberta I. I. (48), po zanimanju DJ-a elektronske glazbe, da su mu ubijeni Domagoj T. i ranjeni Ivan S. prethodno otuđili bankovnu karticu. No to se navodno nije dogodilo tu večer već ranije toga dana, a nakon toga je Robert I. I. krađu i prijavio u policiju. Prema nekim informacijama, Robert I. I. je karticu izgubio upravo na tržnici koja će u utorak navečer postati poprište suludog zločina. Iz nekoga razloga nestanak kartice povezivao je s dvojicom mladića i s još nekim osobama iz njihova društva. Nakon što je prijavio da mu je kartica ukradena, ljutiti Robert I. I. se u večernjim satima vratio na tržnicu te se susreo s osobama koje je sumnjičio da su mu uzele karticu. Tada navodno između njih dolazi do svađe koja je prerasla u fizički sukob u kojem je Robert, navodno, izvukao deblji kraj.

Bio je to potom okidač da obračun nastavi, ali naoružan, pa je otišao po nož i vratio se ponovno na tržnicu gdje je više puta nožem u trbuh i u prsa na smrt ubo Domagoja T. dok je Ivana S. zarezao po vratu. Nakon obračuna je pobjegao. 

Je li ubojica imao nož sa sobom ili je po njega otišao u stan?

Još uvijek nije jasno je li Robert I. imao nož sa sobom, primjerice u automobilu, ili je po njega otišao u stan koji se nalazi nedaleko od tržnice, s namjerom da se obračuna s dvojcem. Ovaj naizgled sporedan detalj mogao bi igrati ulogu kod određivanja prave kvalifikacije djela. 

Zasad nije jasno je li Robert I. nož imao u svojem autu ili je po njega otišao kod kuće. Premda se ovo može činiti sporednim, upravo bi to moglo presuditi kod pravne kvalifikacije ubojstva. 

"Pokojni Domagoj je možda imao nekih mana, nekad se znao doista i nedolično ponašati nakon smrti oca jer ga je strašno potresla, ali to ne daje sad nikom za pravo da ga blati i prokazuje alkoholičarem i narkomanom koji dangubi na vrapčanskoj tržnici. Još je žalosnije što se sad upire prstom da je lopov. On se mrtav ne može braniti. Nije se mogao braniti ni živ, pred osobom koja s nožem okolo hoda, pa je li to normalno?" rekao je Jutarnjem prijatelj ubijenog. 

Prijateljica ubojice pak kaže: "Nije osoba kratkog fitilja da poludi iz čista mira. Svi smo zatečeni uhićenjem."

Čeka se dovršetak policijskog kriminalističkog istraživanja nakon kojeg će mnogo toga o krvavom obračunu u Zagrebu biti jasnije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.