Pojavila se snimka brutalnog ubojstva turistkinja u Maroku i fotografije ubojica

Na fotografiji su: Maren Ueland (lijevo) i Louisa Vesterager Jespersen (desno) Foto: Facebook

VIDEOsnimka koja se pojavila na društvenim mrežama, a na kojoj se vidi ubojstvo jedne od dviju ubijenih turistkinja u Maroku, je vjerojatno vjerodostojna, tvrdi norveška policija, a prenosi BBC.

U ponedjeljak su dvije turistkinje Maren Ueland (28) iz Norveške i Louisa Vesterager Jespersen (24) iz Danske pronađene mrtve na izoliranom području planine Atlas u Maroku.

Sveukupno je uhićeno više od deset osoba koje su vjerojatno povezane s ovim zločinom. Četvorica pritvorenih muškaraca sudjelovala su, prije nego što je počinjeno ovo dvostruko ubojstvo, u propagandnim videosnimkama koje zagovaraju Islamsku državu.

Muškarci koji se pojavljuju u videosnimci koja prikazuje ubojstvo turistkinje, naveli su kako je taj čin osveta za događaje u Siriji.

Pobornici Islamske države

Pobornici takozvane Islamske države objavili su na društvenim mrežama videozapis na kojem je prikazano odrubljivanje glave jednoj ženskoj osobi. Tvrde da se radi o turistkinji koja je nedavno ubijena u Maroku.

Norveške vlasti priopćile su kako je snimka vrlo vjerojatno vjerodostojna.

"Za sada nema konkretnih dokaza koji bi ukazivali na to da se radi o lažnoj videosnimci“, izjavili su iz državne kriminalističke službe.

Stravičan video

U videu se čuje ubojica koji kaže: "Ovo je osvete za našu braću u Hajinu", misleći pritom na grad u istočnoj Siriji kojim od prošlog tjedna više ne upravlja tzv. Islamska država.

Nakon prvog videa, ubrzo je internetom počeo kružiti drugi videozapis lošije kvalitete koji prikazuje četiri muškarca kako stoje ispred zastave i tvrde da su pristalice Islamske države.

Marokanske vlasti priopćile su norveškoj policiji da se četvorica muškaraca iz drugog videozapisa nalaze u pritvoru.

Tužitelji kažu kako je drugi video snimljen prošlog tjedna, prije nego što je počinjeno dvostruko ubojstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.