Poduzetnici reagiraju na Mrsića: "Zato treba seliti firme iz Hrvatske"

Foto: Index/N1

NAKON što je mladi obrtnik Kristijan Glibo za Index iznio svoju priču i ukazao na to kako birokracija uništava hrvatske tvrtke, uslijedila je lavina reakcija, a ministar rada Mirando Mrsić izjavio je da će slučaj istražiti, iako ne vjeruje da je došlo do greške inspektora.

Podsjetimo, Kristijan Glibo, obrtnik iz Slavonije, tvrdi da je drakonski kažnjen samo zato što je slučajno krivo ispunio obrazac.

I Mrsićevo ministarstvo poslalo je Indexu svoje viđenje slučaja, u kojem su (očekivano) stali na stranu svog inspektora.

"Uobičajeno sramotna zaštita uhljeba"

O slučaju su se na Facebooku oglasili i hrvatski poduzetnici Hrvoje Prpić, Damir Sabol i Saša Cvetojević.

"A evo vam i Mrsića, niti jedan slučaj ne može riješiti, a kamoli cijelo ministarstvo. Katastrofalno nesposoban čovjek. Dok je takvih kao on moja uputa za seljenje poslova izvan granica ove države će biti aktivna", napisao je na Facebooku Hrvoje Prpić.

"Uobičajeno sramotna zaštita uhljeba. Možda bi im vjerovao da sami nismo imali problema s prijavom. Napravili smo prijavu i mislili da je prošlo, a ispalo je da nije prošlo morali smo nositi papire. Ni mi nismo uopće znali da nešto nije u redu. Maltretiraju mladog poduzetnika jer mlade poduzetnike treba odmah naučiti gdje im je mjesto", napisao je Damir Sabol.

"To nije rad na crno, čovjek je u dobroj vjeri prijavio zaposlenika a sustav e-mirovinsko nije obavijestio o grešci na nacin koji bi bio odmah jasan i razumljiv. Očekujemo da ministarstvo utječe na HZMO i HZZ kako bi se aplikacija e-Mirovinsko popravila i kako bi korisnicima jasno i nedvosmisleno komuniciralo eventualne pogreske na obrascima. Nadam se da nam je zajednički cilj - više zaposlenih i manje rada na crno", piše Saša Cvetojević.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.