Podignuta optužnica protiv Srbina zbog mafijaške likvidacije na Zrću prošle godine

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zadru je 18. siječnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1994.) zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva. Ubojstvo se dogodilo 25. kolovoza prošle godine u ranim jutarnjim satima ispred noćnog kluba na plaži Katarelac. Uhićen je državljanin Republike Srbije Duško Tanasković, a ubio je 38-godišnjeg državljanina crne Gore Gorana Vlaovića. 

>> Policija objavila detalje ubojstva na Zrću. Za ubojicom bila raspisana velika potraga

Okrivljenom 29-godišnjaku se stavlja na teret da je 25. kolovoza 2022. u 6:01 na otoku Pagu, ispred jednog noćnog kluba na plaži Katarelac, po izlasku oštećenika iz tog kluba prišao oštećeniku s leđa i, s ciljem da ga usmrti, iz pištolja iz neposredne blizine ispalio mu hitac u glavu. Oštećenik je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je preminuo na putu do Opće bolnice Zadar.

Predloženo produljenje istražnog zatvora

U optužnici je predloženo da sud produlji istražni zatvor protiv okrivljenog 29-godišnjaka koji mu je ranije odredio sudac istrage zbog opasnosti od bijega. Prema pisanju medija, riječ je o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.