Počinje suđenje ocu monstrumu s Paga, mogao bi dobiti do 50 godina zatvora

Foto: Dino Stanin/Pixsell

NA Županijskom sudu u Zadru danas će se održati prvo pripremno ročište za nezapamćen slučaj nasilja oca nad svoje četvero maloljetne djece koje je 28. veljače bacio s prvog kata kuće u Pagu, javlja HRT.

Optužen za četverostruki pokušaj ubojstva

Nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru u svibnju podignulo je optužnicu protiv 54-godišnjega muškarca, koji je potkraj veljače s balkona kuće u Pagu bacio svojih četvero djece. On je optužen za kazneno djelo četverostrukog pokušaja ubojstva te može dobiti i 50 godina zatvora, dosad najveću kazna izrečenu u Hrvatskoj.

Nije bio neubrojiv kad je bacio djecu s balkona

U spisu je i psihološko-psihijatrijsko vještačenje koje je pokazalo da je u trenutku počinjenja kaznenih djela bio bitno smanjeno ubrojiv, ali ne i neubrojiv, što znači da će mu se suditi u tzv. redovitom kaznenom postupku.

Optuženik je još jučer u zadarski pritvor doveden iz zagrebačke bolnice za osobe lišene slobode. Nakon današnjeg pripremnoga ročišta trebalo bi biti poznato kada će početi i glavna rasprava te hoće li optuženi muškarac biti raspravno sposoban zbog svog zdravstvenoga stanja.

Očekuje se da će suđenje biti zatvoreno za javnost

Ovaj slučaj zgrozio je hrvatsku javnost te je došlo i do smjene bivše ravnateljice Centra za socijalnu skrb u Zadru. Zbog zaštite interesa djece suđenje će vjerojatno biti zatvoreno za javnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.