Počele pripreme za predsjedničke izbore u Rusiji. Putin još nije objavio kandidaturu

Foto: EPA

ORGANIZACIJA odgovorna za provođenje federalnih izbora u Rusiji počela je pripreme za predsjedničke izbore sljedeće godine, rekla je Ella Pamfilova, predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva, piše CNN.

"Sada to izlažemo imajući u vidu predsjedničku kampanju jer razumijemo što su predsjednički izbori u trenutnim uvjetima", rekla je Pamfilova danas novinarima, prema ruskoj državnoj novinskoj agenciji RIA Novosti.

Putin još nije objavio kandidaturu

Očekuje se da će Rusija održati predsjedničke izbore u proljeće 2024. Aktualni predsjednik Rusije Vladimir Putin još nije objavio svoju odluku o kandidaturi.

Putin je dugo na vlasti. Bio je predsjednik od 2000. do 2008., a zatim mu je zamjena poslova s tadašnjim premijerom Dmitrijem Medvedevom 2008. omogućila povratak na mjesto predsjednika 2012.

Od tada je na toj funkciji. Po zakonu bi morao odstupiti nakon ovog mandata, koji završava 2024., ali je 2021. potpisao zakon koji mu je otvorio put da se kandidira za još dva predsjednička mandata. Tako si je Putin potencijalno produljio vladavinu do 2036.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.