"Pljuvači" po povorci "Gay Pride" pušteni iz policije

SVI DOSAD uhićeni napadači na prosvjednike jučerašnjeg marša "Gay Pride" danas su pušteni na slobodu, potvrđeno nam je u Policijskoj upravi zagrebačkoj, a trojac koji je pretukao 27-godišnjeg A.Š. koji se vraćao s parade, još uvijek nije pronađen. Policija ih tereti za zločin iz mržnje.

> Trojica "antigay" nasilnika pretukla 27-godišnjaka, privedeno petero izgrednika

Podsjetimo, jučer je uhićeno pet muškaraca koji su sudjelovali u "anti-gay" prosvjedu koji je okupio oko 80 šovinista, odnosno samoproklamiranih "boraca za moral". Najstariji među napadačima, 45-godišnji D.K. te 23-godišnji H.M. pokušali su se probiti kroz policijsko osiguranje i napasti povorku, kada ih je policija uhvatila i utvrdila da su pijani. D.K. je imao 1,25 promila, a H.M. 1,16 promila alkohola u krvi.

Treći uhićenik, A.V. napao je televizijsku ekipu, pa je priveden, kao i G. K. (39) koji je pljuvao po sudionicima povorke te M. Z. koji ih je grubo vrijeđao. Svi su prijavljeni zbog remećenja javnog reda i mira, za što je propisana maksimalna kazna od mjesec dana zatvora, a moguća je i naplata novčane kazne.

A.B.
Foto:Foto: Ranko Šuvar, Marko Miščević, Boris Kovačev / Cropix; (arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.