Plenković se okreće protiv Ramljaka: "To nije dobro, nisam znao koliko primaju savjetnici"

Foto: Pixsell/Matija Habljak/Žarko Bašić

PREMIJER Plenković danas se napokon oglasio o spornim naknadama savjetnika za Agrokor.

>> KAKVA SLUČAJNOST Ramljakova bivša firma angažirana isti dan kao i strani savjetnik


>> INDEX DOZNAJE Ramljakova afera postala je još gora, uz milijunske honorare dobit će i naknadu


>> POGLEDAJTE RAČUNE Ramljakova bivša firma za angažman u Agrokoru već je dobila 9,7 milijuna kuna

Iako je predsjednik vlade danima izbjegavao komentirati novu aferu Ante Ramljaka, koju je otkrio Index, danas u Europskom parlamentu nije mogao pobjeći od novinarskih pitanja.

Naime, novinari su Plenkovića u Strasbourgu pitali o visokim naknadama koje primaju savjetnici za Agrokor, a među kojima je i bivša tvrtka Ante Ramljaka, izvanrednog vladinog povjerenika za Agrokor.

"Ja nisam imao saznanja o iznosima naknada i načelno mogu reći da to nije dobro", rekao je Plenković, dodavši kako je izvješće o naknadama za savjetnike dobio jučer, neposredno prije puta u Strasbourg.

"Kolege iz ureda će detaljno analizirati izvješće, pa ću dati sud kad dobijem njihovo izvješće", rekao je Plenković, a prenosi N1.

"Taj proces krize u najvećoj hrvatskoj kompaniji dominirao je političkim, gospodarskim i medijskim prostorom sve ove mjesece, i ostajem čvrsto pri tome da smo napravili jedini mogući potez donošenjem zakona, cilj nam je bio zaštita općih interesa RH, zaštita radnih mjesta i dobavljača. U tom procesu mislim da smo jako dobro brodili, da smo uspjeli namiriti sve male dobavljače, što ne bi bilo moguće da nije bilo ovakvog specifičnog zakona. Ljudi imaju radna mjesta, turistička sezona je bila odlična i došli smo u fazu nagodbe", dodao je premijer.

"U svojim odlukama vodit ću računa o cijeloj slici, a vrlo detaljno ću analizirati ovo konkretno pitanje, to je moja odgovornost kao prvog čovjeka vlade i čovjeka koji je sve to stavio na svoja pleća", zaključio je Plenković.
 
Velika Ramljakova afera koju je otkrio Index

Podsjetimo, Index je nedavno objavio fakture iz kojih je vidljivo koliko su plaćeni domaći savjetnici za restrukturiranje u Agrokoru.

Posebno je zanimljivo da je među tim savjetnicima i Ramljakova bivša tvrtka Texo Management, koja na Agrokoru prihoduje 971.576 kuna mjesečno.

Visoke naknade za savjetnike osudili i Jandroković i Kolinda

Treba napomenuti da su se o visokim naknadama savjetnicima za Agrokor kritički oglasili i predsjednik sabora Gordan Jandroković i predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović.

Jučer se i nekoliko Plenkovićevih ministara oglasilo o spornim naknadama pri čemu nitko od njih, s izuzetkom Ramljakove vječne braniteljice Martine Dalić, nije branio visoke naknade koje za savjetovanje Agrokora primaju bivši Ramljakovi partneri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.