Plenković tvrdi da ministrica kulture nije bila na vladi kad su joj brata postavili za šefa HAKOM-a

Foto: Pixsell/Grgo Jelavić  

PREMIJER Andrej Plenković posjetio je poplavljena područja. Krenuo je u obilazak kritičnih područja kod Jasenovca.
 
Novinari su ga upitali i o imenovanju brata ministrice Obuljen, ima li tu sukoba interesa, a premijer je odgovorio kako nikakvog sukoba interesa nema te kako se radi o osobi koja se tim temama bavi cijeli život.
 
>> Iz vlade zaboravili priopćiti da su imenovali brata ministrice kulture šefom HAKOM-a
 
Podsjetimo, Tonko Obuljen, brat ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, imenovan je za predsjednika Vijeća HAKOM-a, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti na zatvorenom dijelu sjednice vlade u četvrtak.
 
"To je bio javni natječaj, riječ je o čovjeku koji se cijeli život bavi tim temama. Što se tiče potencijalnog sukoba interesa, ministrica nije bila tamo", kazao je danas Plenković o imenovanju brata ministrice kulture Tonka Obuljena na mjesto šefa HAKOM-a.
 
Zadarski HDZ je "nekoliko ljudi"
 
Za otvoreno pismo Zajednice utemeljitelja HDZ-a Zadarske županije, u kojem se traži odgoda ratifikacije Istanbulske konvencije i raspisivanje unutarstranačkog referenduma o tom pitanju, Plenković je rekao kako je "riječ o nekoliko ljudi koji su demokratski izrazili svoj stav".
 
"Demokratska smo stranka, možemo izražavati slobodno svoja mišljenja, ali ono što je meni važno su razgovori sa županijskim organizacijama, gdje je nakon argumentiranih rasprava većina svih članova i članica tih organizacija podržala nastavak procesa", rekao je.
 
Za odluku da Josipa Rimac, koja je i sama bila u sukobu interesa, sudjeluje u izradi Zakona o sukobu interesa, Plenković je kazao kako je ona državna tajnica u Ministarstvu uprave i radi svoj posao, nadležan joj je ministar Lovro Kuščević, a sve zakone izrađuju radne skupine Ministarstva.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.