Plenković je preko Njonje poslao prijeteću poruku Dalićki i Ramljaku, što se to sprema?

Foto: Index/Pixsell/Goran Stanzl/Nikola Cutuk/Patrik Macek

PREDSJEDNIK sabora Gordan Jandroković Njonjo poslao je znakovitu poruku vezanu uz aferu Ante Ramljaka i Martine Dalić koju je otkrio Index.

>> Plenković kupuje vrijeme, što će učiniti s Ramljakom?


>> Plenković se okreće protiv Ramljaka: "To nije dobro, nisam znao koliko primaju savjetnici"


>> INDEX DOZNAJE Ramljakova afera postala je još gora, uz milijunske honorare dobit će i nagradu


Naime, Njonjo je sinoć, govoreći na proslavi 28. obljetnice osnivanja šibenskog HDZ-a, komentirao skoro razrješenje afere sa skupo plaćenim savjetnicima Agrokora, među kojima je i bivša tvrtka vladina povjerenika za Agrokor - Ante Ramljaka.

Tom je prilikom predsjednik sabora, kojeg se s dobrim razlogom smatra vječnim neslužbenim glasnogovornikom aktualnog šefa HDZ-a, u ovom slučaju Andreja Plenkovića, poslao poruku Anti Ramljaku i Martini Dalić, potpredsjednici vlade koja je po svemu sudeći pala u premijerovu nemilost nakon izbijanja afere sa savjetnicima.

"HDZ neće dozvoliti da zbog bilo koga plati političku cijenu, to vam jamčim!"


"U tijeku je sada analiza - da vidimo što se točno dogodilo. I nadam se da ta analiza neće pokazati nešto negativno. Jer ako pokaže nešto negativno, onda će oni koji su za to odgovorni morati i odgovarati! I Hrvatska demokratska zajednica neće dozvoliti da zbog bilo koga tko je eventualno nešto krivo radio, plati političku cijenu! To vam jamčim!" rekao je Njonjo sinoć u Šibeniku.

Iako Jandroković nije nikog imenovao, nije mogao misliti ni na koga drugoga osim na Antu Ramljaka koji je zakuhao aferu sa savjetnicima, i Martinu Dalić, potpredsjednicu vlade koja, za razliku od ostalih Plenkovićevih ministara, očajnički brani sve Ramljakove poteze.

Dok se premijer i ministri ograđuju, Njonjo prijeti


Podsjetimo, kad je Index objavio dokumente iz kojih je vidljivo da bivša Ramljakova firma za savjetovanje Agrokora dobiva enormne iznose (oko 250 tisuća kuna tjedno), premijer Plenković je prvo šutio gotovo tjedan dana, a onda je u Banske dvore pozvao Antu Ramljaka koji mu je, barem tako tvrde iz vlade, dostavio dokumente vezane uz tvrtke koje je angažirao savjetnik za restrukturiranje Agrokora, američki AlixPartners.

Nakon toga su i premijer i niz njegovih ministara, ali i predsjednik sabora Gordan Jandroković i predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović, poručili da golemi iznosi koje bivša Ramljakova firma prima za savjetovanje Agrokora nisu prihvatljivi. U medijima se potom provukla i špekulacija da Plenković planira smijeniti Martinu Dalić i/ili Antu Ramljaka, a ako je sudu prema jučerašnjoj ne naročito uvijenoj prijetnji Gordana Jandrokovića, ta opcija se čini sve izglednijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.