Plenković: Iz grčkog zatvora pušten 41 navijač, platili smo troškove za 29

Foto: FaH

Premijer Andrej Plenković rekao je danas na sjednici vlade da je 41 hrvatski državljanin pušten iz zatvora u Grčkoj te da je naše veleposlanstvo pružilo novčanu pomoć za 29 hrvatskih državljana.

"Mi ćemo i dalje davati, ne samo njima već svim hrvatskim državljanima koji su vani, pomoć koju će trebati", rekao je Plenković.

 

Boysi: Svi troškovi za našu braću plaćeni su iz donacija

To je u suprotnosti s onim što su nedavno rekli Bad Blue Boysi. Oni su kazali da su svi troškovi uhićenih navijača plaćeni iz donacija.

"Suprotno napisima u pojedinim medijima, troškovi obrane kao i svi drugi troškovi za našu braću u Grčkoj plaćeni su donacijama njihovih obitelji te Bad Blue Boysa i ostalih navijača Dinama, kao i navijača nekih drugih klubova. Svima njima se i ovim putem zahvaljujemo.

Rijetke su prilike u kojima demantiramo novinarske laži na svoj račun ali ovaj put na to nas tjeraju zlonamjerni pokušaji nametanja političkog konteksta u ovoj priči", napisali su Boysi na službenom Telegram kanalu.

Platili jamčevinu

Podsjetimo, prije tri dana prvi Boysi stigli su u Zagreb. Za slobodu su morali platiti jamčevinu u iznosu od 1000 do 2500 eura po navijaču. 

Osim što su morali platiti jamčevinu, morali su se obvezati da se neće skrivati i da će se odazvati pozivima grčkih vlasti u daljnjem tijeku sudskog procesa.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.