Pijani divljak koji je usmrtio bračni par na Kvatriću: "U par sati popio sam 7 piva i 6 viskija"

Foto: Zeljko Lukunic, Dalibor Urukalovic/PIXSELL

NA OPĆINSKOM kaznenom sudu u Zagrebu počelo je suđenje 26-godišnjem Nikoli Kovačeviću, koji je u travnju ove godine na zagrebačkom Kvatriću automobilom usmrtio bračni par iz Dubrovnika - Ljiljanu i Aleksandra Kusalović.

Kovačević je, odgovarajući na pitanja suca Darija Lokasa, kazao da razumije što mu se stavlja na teret te priznao da je kriv za izazivanje prometne nesreće u kojoj su ugašena dva života. Odbacio je optužbe da je kriv jer stradalima nije pružio pomoć nakon nesreće.

Podsjetimo, Kovačević je tog dana po zagrebačkom Kvatriću pijan divljao Audijem - vozio je 108 kilometara na sat, zaletio se u grupu pješaka. Dvije je osobe usmrtio, a lakše je ozlijedio još dvoje ljudi. Izmjerili su mu 1,92 promila alkohola u krvi.

"Užasno mi je žao. Svjestan sam boli koju sam prouzročio stradaloj obitelji. Osim njihovih života, i meni je život upropašten. S time se moram nositi do do smrti. Otkad se to dogodilo ne mogu uopće spavati", kazao je kroz suze Kovačević.

U tri sata popio 7 piva i 6 viskija - pa sjeo za volan

Tijekom rasprave je opisao što se te večeri dogodilo. Nekoliko je puta jedva suspregnuo plač. Kazao je da je tog jutra otišao na posao (radio je u Croatia osiguranju). Tvrdi da tog dana ništa nije jeo te da je s prijateljem nakon posla otišao na piće.

"Pio sam od 18 do 21 sat. Popio sam šest ili sedam piva od pola litre i pet ili šest Jack Danielsa", ispričao je Kovačević.


Ako bude proglašen krivim, prijeti mu i do 12 godina zatvora.

Vozio s 1,92 promila alkohola u krvi

Podsjetimo, Kovačević se, vozeći Audi A3, prvo zabio u tramvaj, pa odbio od istoga i udario u semafor, pa potom nastavio voziti po nogostupu. Na nogostupu se zabio u grupu pješaka.

Policija je objavila kako je u krvi imao 1,92 promila alkohola te kako je vozio brzinom većom od 100 kilometara na sat.

Kovačević se na slobodi nalazi od 12. srpnja kad je napustio istražni zatvor. Sudac istrage odlučio je prihvatiti ponuđenu jamčevinu u vrijednosti od 550.000 kuna. Optuženik je u pritvoru proveo tek nešto više od tri mjeseca.

Na teret mu se stavlja izazivanje prometne nesreće, bijeg te ne pružanje pomoći žrtvama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.