Pijani 30-godišnjak iz Siska pokušao ubiti djeda i baku

Foto: FaH

KAKO javlja DORH, županijsko državno odvjetništvo u Sisku ispitalo je 30-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju te je protiv njega doneseno rješenje o provođenju istrage.


Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni prekjučer oko 13.40 sati u Bukovskom pod utjecajem alkohola u obiteljskoj kući u kojoj živi s roditeljima, djedom i bakom, pokušao ubiti djeda i baku.

Najprije pokušao ubiti djeda, a potom i baku

Najprije je prišao djedu koji je sjedio na stolici u kuhinji i bez ikakvog povoda mu zaprijetio da će ga ubiti i stegao mu ramen oko vrata kako bi ha ugušio. Nije uspio jer se djed uspio osloboditi i pobjeći od kuće.

Osnovano se sumnja kako je potom prišao 82-godišnjoj baki, koja je zbog bolesti teško pokretna, a kojoj je također uz prijetnje smrću stavio remen oko vrata i stezao ga s namjerom da je ubije. U toj nakani ga je spriječila njegova majka koja ga je odgurnula od bake.

Suda istrage je prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora okrivljeniku zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, koje je potrebno ispitati te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.