Petrina "prokazao" Raškovića: Na strani je onog koji plati, ako može uzet će pare s obje strane

Foto: FAH, Index

POLITIČKU javnost potresla je izjava Mirka Raškovića koji se Kolindi požalio na pritiske iz SDSS-a. Mirko Rašković, zastupnik SDSS-a, glavno je iznenađenje konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Rašković, inače, dožupan šibenske županije, kojom vlada HDZ, odbio je dati podršku koaliciji Hrvatska raste i Zoranu Milanoviću. Kaže da će pričekati da vidi tko će imati većinu pa će se prikloniti. Novinarima je otkrio i kako je zatražio zaštitu predsjednice jer trpi pritiske iz svoje stranke.

"Od mene se traži ono što moja savjest ne prihvaća. Pritišće me puno njih da preuzmem odgovornost mimo svoje savjesti i mimo odluke onih birača koji su me birali za zastupnika", objašnjavao je novinarima.

SDSS je reagirao iznenađeno, tvrde da ne znaju ništa o pritiscima. Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović reagirao je rekavši kako je Rašković ispao nekorektan te je izrekao neistinu da ga netko iz SDSS-a ucjenjuje.

Pupovac: Raškovića je vrbovao Karamarko

Milorad Pupovac jučer je iznio oštre optužbe na račun Raškovića, sugerirajući kako bi pritisci mogli dolaziti od HDZ-a i Tomislava Karamarka.

"Tko pritišće Raškovića reći će on sam. Ali neka kaže i gdje je bio u srijedu za vrijeme konzultacija. Neka kaže i s kim se sreo u hotelu i o čemu su razgovarali", rekao je Pupovac i dodao da je Raškovića vrbovao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

> Pupovac: Neka Rašković kaže s kim je bio u hotelu, vrbovao ga je Karamarko

Kontroverzni MOST-ovac Stipe Petrina, koji je više puta ponovio kako se nikad ne bi priklonio "nacistima iz HDZ-a" napisao je poduži tekst na Facebooku u kojem se dotiče Mirka Raškovića. Tvrdi da je Rašković sređivao da birači glasaju za Gorana Pauka i Josipu Rimac iz HDZ-a.


"Raškovića znam iz 2009. godine kad je tražio od SDP-a, HNS-a i moje nezavisne liste 60 tisuća eura, da dovede 30 autobusa Srba koji bi glasali za SDP-ova župana Dušana Živkovića, za zamjenika župana HNS-ovca Gorana Jurkovića i jednog kandidata za dožupana s moje nezavisne liste.

Petrina: Neka svi vide kakav je čovjek Mirko Rašković

Činjenica je da se tada Raškoviću novac nije dao niti mu se to mislilo dati s naše strane.

Međutim, ostaje nejasno tko je ipak dao novac Raškoviću jer su autobusi iz Srbije ipak došli, svi "putnici" su imali ceduljicu s uputama za glasovanj na kojoj je bilo ispisano da glasaju za župana Gorana Pauka (HDZ) i gradonačelnicu Knina Josipu Rimac (HDZ).

Ponovno ga susrećem na izborima 2013. kad je nudio usluge iste veste Aniti Bari, kandidatkinji SDP-a za županicu, ali sada je cijena bila upola manja, samo 30 tisuća uera. S obzirom da me Anita konzultirala oko te "ponude" savjetovao sam joj da se kloni Raškovića jer je po mom mišljenju na strani onoga koji plati, a ako je moguće uzet će pare od obje strane.

Činjenica jest da HDZ u županiji šibensko-kninskoj samo zahvaljujući SDSS-u ima prevagu u županijskoj skupštini već dva mandata od 2009. do danas.

"Šibensko-kninska županija u raljama je institucionalno organiziranog kriminala"

Bilo bi dobro upitati takozvanu Domoljubnu koaliciju sa HSP AS i HČSP-om kako to da koaliraju s SDSS-om kad se kunu da to neće nikada? Činjenica je i to da županija šibensko-kninska za četiri ruke SDSS-ovih vijećnika izdvaja dodatnih dva milijuna kuna! Nemojte misliti da o tome nisam javno govorio. Zato i jesmo prekinuli jednu od sjednica Županijske skupštine jer je šibensko-kninska županija u raljama institucionalno organiziranog kriminala.

Imam potrebu ovo napisati da svi uvide kakav je čovjek Mirko Rašković kojega sam kao dožupana više puta javno pozivao da me opovrgne. Dosad to nije učinio, zato primite s velikom rezervom njegove tvrdnje o bilo kakvom pritisku od bilo kgoa osim mogućeg "znatnog iznosa", napisao je Petrina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.