Petrina: Je li HDZ državnu zemlju dao svojim članovima?

Foto: Hina, Pixsell/Duško Jaramaz

STIPE Petrina, načelnik Općine Primošten i županijski vijećnik u Šibensko-kninskoj županiji rekao je kako je jasno da tvrtka Vodovod i odvodnja ne poštuje standarde struke pa je stoga došlo do proboja fekalija u pitku vodu, piše ŠibenikIn.

>> FOTO Turisti bježe iz Vodica, nema vode, sve smrdi po fekalijama

Mještani Vodica i turisti koji se tamo nalaze nemaju vode već treći dan, a brojne vile i apartmani u Prvićkoj i dijelu ulice Blata pune su turista. Turisti odlaze prije završetka njihovih godišnjih odmora jer ne žele ljetovati u takvim uvjetima.

Voda iz slavina je bila mutna i neugodno je zaudarala, mještani kažu po fekalijama. Trenutno pitku vodu dobivaju u auto-cisternama.

Problem je nelegalna bušotina za navodnjavanje

Tvrtka Vodovod i odvodnja u svojem je priopćenju utvrdio kako voda nije zdravstveno ispravna. "Kao uzrok onečišćenja utvrdio je nelegalnu bušotinu za navodnjavanje zelene površine koja je napravljena na cjevovodu za opskrbu pitkom vodom u vlasništvu Vodovoda i odvodnje d.o.o. u vrijeme gradnje stambenog objekta, u kojem se nalazi 8 stanova na adresi u Vodicama Prvićka ulica bb", priopćeno je iz Vodovoda.

Petrina: Vodovod ne poštuje propisane standarde

Stipe Petrina je priopćenje iz Vodovoda i odvodnje nazvao - notornom glupošću. "Vodovodu treba postaviti pitanje kako su izvedene instalacije i je li tu ispoštovana struka. Kako se bilo koji medij može miješati s medijem koji ima veći pritisak? Vodovod nije smio stavljati cijevi iznad kanalizacije", kazao je Petrina. Kako je rekao, radi se o projektu supruga bivše vodičke gradonačelnice Branke Juričev Martinčev, Rade.

Petrina se pita kako je itko mogao dobiti građevinsku dozvolu za građenje na terenu koji se ubraja u vodoopskrbno područje u vlasništvu Republike Hrvatske. "Kako su dobili vlasništvo jedan kroz jedan, je li HDZ dao državnu zemlju svojim članovima? Pitajte Vodovod zašto je uopće došlo do proboja fekalija u pitku vodu. Zašto su kanalizacijske cijevi pukle? Jasno je da Vodovod ne poštuje propisane standarde", dodao je Petrina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.