Paragvajac otvorio lijes i shvatio da je njegovo "mrtvo" novorođenče živo

OTAC nedonoščeta iz Paragvaja, koje su liječnici proglasili mrtvim, samo nekoliko sati kasnije srećom je otkrio da je dijete živo. Kako prenosi Daily Mail, liječnici su dijete predali roditeljima i rekli su da je preminulo ubrzo nakon rođenja. Četiri sata kasnije iz bolnice u Asuncionu je u obiteljsku kuću stigao lijes s novorođenčetom koje se obitelj spremala pokopati.

Dječakov shrvani otac Jose Alvarenga otvorio je lijes kako bi se oprostio sa svojom preminulom bebom - i imao je što vidjeti. "Otvorio sam lijes, pogledao njegovo tijelo i ustanovio da diše. Počele su mi teći suze", ispričao je Alvarenga. S djetetom u naručju brzo je pohitao nazad u bolnicu. Nedonošče je odmah smješteno u inkubator. Trenutno se nalazi u stabilnom stanju.

"Ovo je vrlo neobičan slučaj", rekao je dr. Ernesto Weber, šef pedijatrije. Naveo je kako je pokrenuta interna istraga jer liječnici očito nisu valjano provjerili djetetove vitalne znakove. Dr. Aida Notario iz rodilišta je rekla kako su dijete pokušavali oživjeti punih sat vremena: "Njegov puls je bio očito toliko slab da ga nismo uspjeli detektirati". Nedonošče je rođeno teško svega 500 grama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.