Paljba po srpskom ministru zbog Konstruktora ne prestaje: "Ponio ga je duh bratstva i jedinstva"

HVALOSPJEVI koje je u medijima srpski ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić iznio o splitskom Konstruktoru, kojeg je nazvao "najboljom tvrtkom na Balkanu", kao i izjava direktora Željka Žderića o tome da mu je "Mrkonjić pismeno obećao da će Konstruktor, kad ispuni uvjete s Crnom Gorom, odmah dobiti posao na nastavku gradnje autoceste u Srbiji", doveli su do neviđene paljbe po ministru u srpskim medijima, nakon koje je uslijedilo Mrkonjićevo poricanje da je išta obećao bez tendera i natječaja.

> Uzbuna u Srbiji jer je ministar splitskom Konstruktoru obećao gradnju autoceste bez natječaja

"Tender za dvije dionice autoputa od Beograda do Čačka, u dužini od 40 kilometara, bit će raspisan 1. siječnja 2010. godine. U Srbiji nitko ništa ne može obećati bez tendera", rekao je Mrkonjić i dodao kako je "samo podržao radove na crnogorskom dijelu autoputa Beograd-Južni Jadran, koje izvodi Konstruktor". Radovi bi, kako prenosi B92, trebali započeti već 1. ožujka iduće godine.

Mrkonjić je naveo kako se autocesta Beograd-Južni Jadran kroz Crnu Goru od Bara do Boljara, u vrijednosti od oko 3,3 milijarde eura, radi po principu privatno-javnog partnerstva i dodao kako je teško odlučiti koji je model financiranja najbolji, ali "ne bi imao ništa protiv da se i u Srbiji primijeni model koji je primijenjen u Crnoj Gori".

"Novac iz državnog proračuna nije Mrkonjićevo nasljedstvo"

Osim na udaru medija, Mrkonjić se našao i na udaru opozicije. "Ne može Mrkonjić raspolagati novcem iz državnog proračuna kao da mu je to nasljedstvo. Obećao je posao hrvatskoj tvrtki, a Boris Tadić je posao obećao Kinezima. Mislim da je sad pravi trenutak da se u tom poslu angažiraju domaće tvrtke", rekla je za Alo! zastupnica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta. Mrkonjićevu ponudu Konstruktoru je nazvala "besmislenom, neozbiljnom i neodgovornom".

Zastupnica SNS-a Jorgovanka Tabaković Mrkonjićev postupak naziva "trenutnom emotivnom zanesenošću čovjeka koji je htio pokazati da to ovisi o njemu". "Mislim da ga je samo ponio trenutak, nazovite to duh bratstva i jedinstva. Sigurna sam da on zna da nije taj koji je ovlašten napraviti takvu ponudu, ali znam i da je on čovjek pozitivne agresije koji ponekad zna pretjerati", navela je Tabaković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.