Pakistan zbog Trumpovog tvita odmah pozvao na razgovor američkog veleposlanika

Foto: Hina 

PAKISTAN je jučer pozvao na red američkog veleposlanika u Islamabadu, rekao je američki glasnogovornik, što je rijedak znak nepovjerenja nakon prijetnji predsjednika Donalda Trumpa da će ukinuti pomoć toj zemlji koju je optužio da ne čini dovoljno protiv terorizma.
 
Veleposlanik David Hale pozvan je da sinoć dođe u pakistansko ministarstvo vanjskih poslova, rekao je glasnogovornik veleposlanstva, dodajući da je "došao onamo i sastao se s dužnosnicima. Nemamo komentara o tome što su tada razgovarali".
 
Pakistansko ministarstvo vanjskih poslova nije se oglasilo u vezi s tim pitanjem.

Pozvan nakon Trumpovog tvita
 
Veleposlanik je pozvan nakon iznimno oštre objave predsjednika Donald Trumpa jučer na Twitteru koja je bila uperena protiv Pakistana.
 
"Sjedinjene Države su posljednjih 15 godina glupo dale 33 milijarde dolara pomoći Pakistanu, a oni zauzvrat nisu dali ništa osim laži i dvoličnosti, misleći da su naši čelnici budale", napisao je Trump u svojem prvom tvitu ove godine.
 
"Oni pružaju sigurno utočište teroristima koje lovimo u Afganistanu, uz malu pomoć. Dosta je bilo!" istaknuo je.
 
 
Pomogli u uništavanju Al Kaide
 
Pakistan je preko svog ministra obrane Khurrama Dastgir-Khana odmah odgovorio da je pomagao SAD-u u "uništavanju" Al Kaide, a zauzvrat je dobio tek "uvrede i nepovjerenje".
 
Islamabad, američki saveznik od vremena hladnog rata, odbija američke optužbe i predbacuje Washingtonu da zaboravlja da su u borbi protiv terorizma poginule tisuće Pakistanaca.
 
Trumpova administracija je u kolovozu obavijestila Kongres da ozbiljno razmišlja o ukidanju pomoći vrijedne 255 milijuna dolara s isplatom koja je tada već kasnila.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.