Ovo su fotografije HDZ-ovog kandidata za donačelnika Matulja

Foto: Facebook/Igor Barak

HDZ-ov kandidat za donačelnika na lokalnim izborima u općini Matulji kod Rijeke je Igor Barak. 

Barak na svom javnom Facebook profilu ima fotografije na kojima pozira s oružjem, na kojima je u društvu s ljudima s istetoviranim ustaškim znakovljem te ljudima koji pozdravljaju nacističkim pozdravom.

Također, ima niz fotografija ubijenih životinja. 

Barak je nedavno predstavljen kao kandidat HDZ-a na lokalnim izborima, dok je kandidatkinja za načelnicu Iva Letina.

Podržao ga i direktor HTZ-a

Oboje ih je podržao direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

"Matulji su u zaleđu kolijevke hrvatskog turizma i u budućem turističkom razvoju leži potencijal razvoja Matulja", poručio je Stančić i dodao da vjeruje da će Letina u Matulje unijeti novu energiju.

"Matulji mogu i moraju više. Općina mora biti support građanima, a ne da građani odlaze u općinu s grčem u želucu. Nadam se da možemo puno toga učini zajedno", dodao je Barak, objavljeno je na službenim stranicama HDZ-a Primorsko-goranske županije.

Poslali smo upit HDZ-ovom kandidatu za donačelnika općine Matulji smatra li primjerenim da kao kandidat vladajuće stranke objavljuje, odnosno na svom profilu ima takve fotografije. Javili smo se i HDZ-ovoj središnjici, kao i HDZ-u Primorsko-goranske županije, s istim upitom. 

Barak: Fotografije su mi uspomene na dane velikih uspjega

Barak nam je odgovorio, središnjica HDZ-a i HDZ PGŽ-a nisu niti nakon dva dana.

Njegov odgovor prenosimo u cijelosti, bez ispravljanja gramatičkih pogrešaka.

"Poštovani, Zahvaljujem na postavljenim pitanjima pa da krenem redom: Moj profil je privatni profil te na njemu biram prijatelje koji mogu vidjeti objave i sa njima dijelim svoje uspomene.

- poziranje s lovačkim oružjem lovci obično koriste da im drugi požele dobru kob ili da pokažu raritetne primjerke oružja koje koristimo isključivo u lovu. Lov je u Hrvatskoj reguliran zakonom lovstvu a Hrbatski lovački savez broji cca 100.000 članova među kojima sam i ja od 2010 godine pa stoga smatram da to nikako ne bi trebalo predstavljati problem koji Vi spominjete

- zaljubljenik sam u nogomet ,Hrvatsku nogometnu reprezentacij i Nk Rijeka te kao veliki obožavatelj cijeli život pratim njihova gostovanja po cijelome svijetu te je normalno da se takvim prilikama upozna veliki broj različitih ljudi, u njihove svjetonazore, stil života i načine razmišljanja niti ulazim nit se to mene osobno tiče. A fotografije koje se objavio na svom privatnom profilu meni ostaju kao uspomene isključivo na te dane velikih uspjega našeg nogometa bakoje sam i dan danas ponosan, sigurno ih ne koristim u kontekstu postavljenog pitanja da se dijelimo na Ustaše i Partizane jer u ovo moderno doba to nije niti bitno...bar meni ne!

- kao lovac, tajnik lovačkog društva i ocijenjivač trofeja Lovačkog društva fotografije koje spominjete nipošto ne koristim u kontekstu prizivanja na nasilje prema životinjama , već isključivo kao dio onoga za što sam kao lovac ovlašten, a to je upravo provođenje mjera za reguliranje broja divljih životinja i ravnotežu divljači u lovištu.

U nadi da će Vas moji odgovori zadovoljiti srdačno Vas pozdravljam, te u koliko imate dodatnih pitanja stojim Vam na raspolaganju, dapače Vi ste godinama moj prvi i jedini omiljeni portal ! Igor Barak", napisao nam je u odgovoru na upit.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.