Ovo nije prvi put da je netko u Hrvatskoj pokušao sakriti ubijenu ženu u škrinju

Foto: Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja/Nestali.hr

JASMINA Dominić nestala je 2000. godine, a njeno tijelo je nakon 19 godina pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u selu Palovec.

Mnogi se pitaju kako je jeziva tajna koju je skrivala škrinja u hodniku tako dugo ostala neotkrivena drugim ukućanima. Tek prekjučer razotkrio ju je zaručnik Smiljanine izvanbračne kćeri nakon što je u ulici nestalo struje i počeo se širiti strašan smrad, nakon čega se ova misterija, stara gotovo dva desetljeća, napokon počela rasplitati.

Međutim, ovo nije prvi slučaj ubojstva koji je zgrozio Hrvatsku, a u kojemu su se pokušali riješiti žrtve ubacivanjem u zamrzivač.

Ubio majku i pokušao je sakriti u škrinju

35-godišnji Tomislav Ciglenečki je u srpnju 2017. u Pustodolu izbo majku dvadesetak puta, a zatim pokušao sakriti njeno tijelo u zamrzivač. Iz njega je izvadio meso i odložio ga u kadu, piše Varaždinski.hr.

Nije uspio ugurati cijelo tijelo pa je zamrzivač dijelom ostao otvoren. Policija je u zagorskom Pustodolu pokraj Donje Stubice pronašla tijelo i uhitila ga.

Tijelo je prvi pronašao žrtvin bratić, policajac koji je došao zato što su ga mještani obavijestili da se Tomislav čudno ponaša. Nepovezano je govorio da mu je mama u bolnici zbog srca.

"U šoku smo. Susjeda je bila radišna. Bili smo na 'dobar dan'. Nije odlazila u selo, imala je kokoši, purane i dva psa. Slabije je čula pa je glasno razgovarala sa životinjama. Sin se pojavio prije godinu dana, ali ni on nije izlazio. Vidjela sam ga dva puta s leđa pa ga ne bih ni prepoznala. Imao je psihičkih problema", govorila je susjeda.

"Tomislav je dugo živio s ocem Miljenkom od kojeg se Vlasta razvela, nakon čega se odselio u stan svoje majke u Sesvetama. Obolio je i umro prije dvanaestak godina.

Tomislav je navodno zbog nečeg bio u zatvoru pa nije ni došao na očev sprovod. Kasnije mu je umrla i baka. Prije godinu dana vratio se majci jer nije imao od čega plaćati režije i hranu budući da je nezaposlen", pričao je tada susjed.

Sumnjaju na sestru

Podsjetimo, nestanak Jasmine Dominić prijavljen je tek 2005. godine. Kad je nestala, Jasmina Dominić imala je samo 23 godine, a uoči nestanka je živjela u kući u kojoj je pronađena sa starijom sestrom Smiljanom, koja je privedena u subotu navečer zbog sumnje na ubojstvo. Jasminino tijelo pronađeno je u škrinji u hodniku u prizemlju kuće.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu objavilo je priopćenje u kojem navodi kako sumnjaju da je žrtvu ubila njezina sestra.

"Proveli smo očevid te postoji osnova sumnje da je hrvatska državljanka (45) počinila kazneno djelo ubojstva hrvatske državljanke (1977.).  Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće u mjestu Palovec. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo će naložiti obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenima", objavilo je Županijsko odvjetništvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.