Ovo je prilično sramotno, oporba u opozivu Dalićki piše o rijeci koja ne postoji. Iz vlade im se rugaju

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

VLADA je, očekivano, odbila zahtjev oporbe za opozivom Martine Dalić. U tome su im pomogli i sami oporbenjaci prilično sramotnim gafom. Oni su, naime, izmislili rijeku.

Oni su u zahtjevu za opoziv problematizirali moguću izgradnju plinske termoelektrane na rijeci Perući. Jasno, rijeka Peruća ne postoji, već je riječ o rijeci Cetini.

Iz vlade nisu propustili blago se narugati ovoj greški oporbe.

"Ukoliko su predlagatelji u svom Prijedlogu imali na umu prijedlog projekta za izgradnju kombi kogeneracijske plinske elektrane na prostoru negdašnjeg kamenoloma na obali umjetnog akumulacijskog jezera Peruća, tada Vlada ističe da su svi stavovi potpredsjednice vlade i ministrice definirani stavovima i aktima resornih ministarstava i tijela državne uprave, zbog čega vlada u cijelosti odbacuje tvrdnje da je potpredsjednica vlade i ministrica iznosila neistinite tvrdnje", navodi vlada u očitovanju.

Podsjetimo, kako je prije tjedan dana u saborski dnevni red uvršten prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjednici vlade i ministrici gospodarstva Martini Dalić koji je podnijelo 37 zastupnika. U ime svih podnositelja potpisao je tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Oporba smatra kako je u aferi Agrokor oko posebnog vladina povjerenika Ante Ramljaka Dalić izgubila kredibilitet te time i mogućnost da u budućnosti obnaša funkciju potpredsjednice vlade i ministrice. Naime, samo osoba koja se ne dovodi u sukob interesa i zastupa interese RH može biti u vladi, smatra oporba.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.