"Ovo je doručak, ručak i večera za studenta u Mianmaru"

AMNESTY INTERNATIONAL HRVATSKE, podružnica poznate svjetske organizacije za zaštitu i promicanje ljudskih prava pokrenula je u svibnju svoju prvu marketinšku kampanju. Dio je to velike društveno-odgovorne kampanje kojoj je primarni cilj povećanje broja članova i donatora u Hrvatskoj, ali i općenito podizanje svijesti u najširoj javnosti o važnosti brige za sve vrste kršenja prava u svijetu.

Kampanja će trajati do rujna 2009. godine, a u tom će periodu biti organiziran niz uličnih akcija i inicijativa koje će ukazivati na potrebu buđenja suosjećanja kod naših građana za zaštitu ljudskih prava u svijetu. Usporedo s time, trajat će i marketinška kampanja koja je primarno koncipirana kao pro bono print kampanja koju je osmislila nezavisna kreativna agencija HYPE iz Zagreba.

Prvi dio te javno-informativne kampanje su vizuali jednostavnog imena "Tanjur" koji se već dva tjedna mogu pronaći kao podlošci na tacnama u studentskim menzama. Vizual kampanje prikazuje nehumane uvjete u mianmarskim zatvorima za brojne tamošnje studente koji su zbog svojih političkih uvjerenja postali zatočenici savjesti u zemlji totalitarne vojne vlasti. "Ovo je doručak, ručak i večera za studenta u Mianmaru", headline je koncepta. Higijenski podlošci u studentskim menzama novi su medij na hrvatskom tržištu, a za potrebe kampanje ustupila ih je tvrtka Aretis iz Zagreba.

Ovih je dana objavljen i drugi dio te kampanje. Print vizual pod imenom "Plastični vojnici" prikazuje somalijske pobunjenike, jedne od nebrojenih tamošnjih frakcija u trenutku nemilosrdne javne egzekucije. Ovakvi prizori svakodnevna su pojava u Somaliji o kojoj se malo govori, a takvim brutalnostima nerijetko svjedoče obitelji nedužnih žrtava - uglavnom djeca.

Autorski tim čine kreativni direktor Tonči Klarić i art direktor Mislav Vidović te specijalno za koncept "Plastični vojnici" - CGI artist Damir G. Martin. 

U sklopu kampanje, obradila bi se i kršenja ostalih ugroženih skupina, poput žena, djece, novinara i drugih. Jedan od najaktualnijih slučajeva na tom području je i osuda za špijunažu američke novinarke iranskog podrijetla Roxane Saberi koja bi ovih dana ipak trebala biti puštena na slobodu.

Sponzorirani članak

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.