Ovo je čovjek koji je dugo predavao s lažnom diplomom. Prije je radio u MUP-u

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

LAŽNI profesor koji je s krivotvorenom diplomom magistra latinskog jezika i povijesti radio u čak dvije bjelovarske srednje škole je Dražen Cvetković.

Od 2002. godine radio je u Medicinskoj školi, a kasnije je satnicu popunio radom u Ekonomsko-birotehničkoj školi. I jedne i druge prevario je donijevši im lažnu diplomu fakulteta u Grazu.

Hvalio se da je radio u sigurnosnom sustavu

Čini se, međutim, da Cvetković nije prevario samo škole u kojima je predavao nego i Ministarstvo unutarnjih poslova. Kolegama u školi se često hvalio da je prije škole radio u sigurnosnom sustavu. Činio je to tako da nisu bili sigurni je li radio u policiji ili u nekoj od obavještajnih agencija koje su postojale devedesetih godina.
"Da, radio je MUP-u. Tako mu barem piše u radnoj knjižici", rekao nam je ravnatelj Ekonomsko-birotehničke škole Vojislav Kranželić. I ne samo da je Cvetković radio u MUP-u nego se, pozivajući se na njih, pokušao izvući kada je iz Austrije stigla potvrda da kod njih nikada nije diplomirao.

Rekao da mu je prava diploma ostala u MUP-u

"Kada je preko Ministarstva vanjskih poslova stigao taj dopis iz Graza, rekao je da je pogreškom donio krivu diplomu jer mu je prava ostala u MUP-u. Otišao je u Zagreb i donio fotokopije nekakvih dviju potvrda iz Austrije. Izravno smo kontaktirali fakultet i odmah su nam odgovorili da su i te potvrde lažne", rekao je  Kranželić. 
Osim ta tri krivotvorena dokumenta, Cvetković je odnekud nabavio i četvrti. 

Lažna potvrda Filozofskog fakulteta

"Donio je potvrdu Filozofskog fakulteta u Zagrebu da je njegova diploma ekvivalent onoj koja se stječe kod njih. I to smo provjeravali pa su nam s Filozofskog fakulteta odgovorili da je i to krivotvorina. Znate, sve to datira iz devedesetih, tada se svašta moglo nabaviti", rekao nam je Kranželić.

Ministarstvu unutarnjih poslova poslali smo upit o poslovima koje je Cvetković kod njih radio i s kojom su ga spremom zaposlili, a odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.
Protiv Cvetkovića je Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave, a u obje škole je dobio izvanredni otkaz. Ravnateljica Medicinske škole Biljana Balenović ranije je za Bjelovar.live izjavila da nikada nije sumnjala da Cvetković nema kvalifikacije za nastavnika. 

Ponos Hrvatske

Upravo pred tom srednjom školom Cvetković je 2011. godine zaslužio nagradu Ponos Hrvatske. Od nasilnika iz druge škole branio je učenika prvog razreda.
"Viknuo sam im da prestanu. Predvođeni mladićem koji je već završio srednju školu, uz psovke su krenuli prema meni. Rukom sam odgurnuo jednog od njih i tada su me zasuli bujicom udaraca. Držali su me za ruke i tukli po glavi i tijelu. Branio sam se dok nisu došli ravnateljica i domari koji su prekinuli brutalni napad", rekao je tada Cvetković.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja već nekoliko mjeseci provodi provjere diploma svih zaposlenih u svom sustavu, a Cvetković je dvanaesta osoba koja je u školama radila s krivotvorenom diplomom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.