Ovo će biti najskuplja cesta u Hrvatskoj, 3 kilometra koštaju 520 milijuna kuna

Screenshot: Studio HRG

USKORO počinje gradnja najskuplje ceste u Hrvatskoj čija će tri kilometra koštati nevjerojatnih 520 milijuna kuna. 

Riječ je o državnoj cesti DC403, od čvora Škurinje do luke Rijeka, dugačkoj točno 2997 metara. 

2997 metara košta 520 milijuna kuna

U sklopu projekta djelomično će se rekonstruirati i 400 metara pristupnih cesta. Osim toga, realizirat će se i veza sa središtem Rijeke. Ukupna cijena gradnje iznosi 520 milijuna kuna, što se pravda iznimno zahtjevnim terenom i brojnim objektima koji trebaju biti izgrađeni.

Gradnja ceste duge tri kilometra trebala bi trajati tri godine. 

Ugovor za gradnju najskuplje ceste u Hrvatskoj potpisan je danas u Rijeci. Ugovor je vrijedan više od 520 milijuna kuna vrijedan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju državne ceste DC403 od čvora Škurinje do luke Rijeka, a čime su osigurana sredstva nužna za izgradnju ceste koja će zapadni dio luke Rijeka povezati direktno na glavne cestovne pravce Hrvatske i dalje prema Europi, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

Ugovor je potpisao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa ravnateljem Središnje agencije za financiranje programa i projekata EU Tomislavom Petricom te predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem. Od 520 milijuna  kuna vrijednog Ugovora, 85 posto prihvatljivih troškova ili oko 442 milijuna kuna čine sredstva EU, a preostali iznos od 78 milijuna kuna sufinancira se iz Državnog proračun, dodali su iz ministarstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.