Otac vlasnika kluba (HDZ) u kojem je umro zaštitar: Samo se srušio, nisu ga udarili

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

NOĆAS je u noćnom klubu Aqua u Biogradu umro zaštitar (54). Uzrok smrti još uvijek nije poznat, a pojavile su se neslužbene informacije da je preminuo nakon srčanog udara.

Zadarska policija je objavila da je jutros u 4:05 postupala po dojavi Hitne medicinske pomoći Biograd da pružaju liječničku pomoć muškoj osobi u ugostiteljskom objektu u Biogradu. Zbog pružanja daljnje liječničke pomoći, 54-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje je preminuo.

"Policija čeka nalaz obdukcije. Slijedom nalaza će se kvalificirati kazneno djelo. Došlo je do narušavanja reda i mira više osoba. Nad dvije osobe se provodi kriminalističko istraživanje", rekla je danas glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Prema nalogu županijske državne odvjetnice, nad tijelom preminulog naložena je obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Svjedoci: Došlo je do obračuna dvije skupina mladića

Zadarski.hr piše da iskazi očevidaca potvrđuju kako je neposredno prije tragičnog događaja u klubu u kojem je tu večer nastupao Ićo Sikirić izbila masovna tučnjava. Navodi se kako je bila riječ o obračunu dvije skupina mladića iz dva biogradska mjesta, među kojima su poznati sportaši i sinovi lokalnih političara.

Kada je tučnjava rezultirala time da se zaštitar u klubu srušio, navodno, nakon što je pokušao smiriti situaciju, djelatnici kluba su ga pokušavali reanimirati. Nakon dolaska Hitne pomoći koja se zbog gužve čekala duže od uobičajenog vremena, zaštitar je preminuo na putu do zadarske Opće bolnice.

Otac vlasnika kluba: Jednostavno se srušio, nitko ga nije udario

Vlasnik noćnog kluba Daniel Šangulin, inače HDZ-ov vijećnik u gradu Biogradu, nije htio o tome govoriti, no njegov otac Tonči, koji je bio dugogodišnji predsjednik Gradskog vijeća Biograda, rekao je za Zadarski.hr kako je 54-godišnjak stradao dok je pokušavao smiriti sukob između dvojice mladića.

"Nažalost se dogodila nesreća, no nije bila riječ o masovnoj tučnjavi. Zaštitar se posljednjih dana žalio na zdravstvenu situaciju koja nije bila dobra, no nije išao liječniku. Kada je krenuo smiriti dvojicu mladića jednostavno se srušio, no nitko ga nije udario", rekao je Šangulin. 

Ravnatelj zadarske Opće bolnice Željko Čulina potvrdio je kako je 54-godišnjak preminuo na putu do zadarske Opće bolnice. Kada je dovezen već je bio mrtav, no na tijelu je imao tragove ozljeda. Obdukcija će se provesti poslijepodne u Šibeniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.