Otac HDZ-ovog direktora u Šibeniku gradi zgradu: "Sad su s gradilišta uklonili ploču"

U VELIKOJ akciji policije i USKOKA uhićeno je petero osoba. Među njima su direktor sektora prirodnog plina u Ini Damir Škugor, član vladajućeg HDZ-a, i njegov otac Dane. Uz još troje uhićenih sumnjiči ih se za zločinačko udruženje, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganje u tom nedjelu i pranje novca. Šteta za Inu prelazi milijardu kuna. 

Kako su istražile Index Istrage, Škugori su izuzetno bogata obitelj koja je većinu svojih nekretnina kupila prije 2018. godine. No kupovali su i u vrijeme dok se događala pljačka u Ini.

Dane Škugor nedavno kupio zgradu u Šibeniku

Otac Dane posjeduje 11 nekretnina, no samo je jedna kupljena u posljednje vrijeme. Riječ je o nekretnini u samom centru Šibenika, a kupljena je u listopadu prošle godine. 

Kuća u Macurinoj ulici ima 332 kvadrata te je kupljena bez tereta kredita. ŠibenikIN sada neslužbeno doznaje da je riječ o iznosu od oko 150 tisuća eura.

Ploča bila postavljena, sad je nema

Riječ je o starom objektu koji je u potpunosti srušen, radovi su počeli u veljači 2022. godine, a dio šute još se nalazi na gradilištu. Ploča s informacijama o investitoru, koja po zakonu mora biti postavljena na gradilištu, sada je uklonjena.

"Ulica nam je postala popularna. I jučer je par kamera tu snimalo, ali mogu vam kazati da je ploča s informacijama maknuta prije dva ili tri dana", rekao je za ŠibenikIN susjed koji živi u toj ulici.

Ipak, novinari portala ŠibenikIN su došli u posjed fotografije ploče na gradilištu na kojoj je jasno i nedvosmisleno napisano kako su investitori Rada i Dane Škugor, a grade "stambenu zgradu i pomoćne zgrade".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.