Optužnica protiv Turčina koji se lani oženio u Pitomači: Zatočio je i mlatio suprugu

Foto: Facebook

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Virovitici podiglo je optužnicu protiv turskog državljanina zbog kaznenog djela nasilja u obitelji i dva kaznena djela prijetnje. 

Kako doznaje Index, radi se o Turčinu Onuru Yardimciju, koji je lani doselio u Pitomaču te početkom rujna oženio Pitomačanku (27). Mediji su pisali o filmskoj ljubavnoj priči pa su čak novopečene supružnike zvali pitomačkim Onurom i Šeherezadom. 

Suprugu tukao, zatočio je i ponižavao

No prema onome što su sada objavili tužitelji, sve je bilo daleko od idile. 

Naime, Yardimcija, za kojeg se u medijima pisalo da je elektrotehničar koji je turski Diyarbakir zamijenio Podravinom, općinsko državno odvjetništvo optužilo je da je od  2. rujna 2021. do 5. svibnja 2022. na području Pitomače grubo maltretirao svoju suprugu, mlatio je i zatočio. 

"U cilju da obezvrijedi kao osobu svoju suprugu (1995.), učestalo ju vrijeđao pogrdnim riječima te da je krajem rujna i početkom listopada 2021. godine fizički nasrtao na nju. Tereti ga se da je u jutarnjim satima 10. travnja 2022. uništio inventar u kući i da je u poslijepodnevnim satima 13. travnja 2022., nakon što je prethodno uzeo sve ključeve od stana, zaključao suprugu u stanu, a potom po povratku u stan bio fizički nasilan prema njoj i ozlijedio ju. Okrivljenika se tereti da je 30. travnja 2022., nakon prethodnog verbalnog sukoba, svojim postupanjem doveo oštećenicu u ponižavajući položaj pri čemu je ona trpjela strah i nasilje te je povrijedio njeno dostojanstvo"; navode tužitelji. 

No tu nije kraj. 

Okrivljenika se, kako dalje navodi Općinsko državno odvjetništvo, tereti da je točno neutvrđenog dana, oko 20. travnja 2022., na području Pitomače, u nakani da ustraši roditelje svoje supruge, rekao supruzi prijeteće riječi koje je ona 5. svibnja 2022. prenijela svojim roditeljima, a koje su potom kod njih izazvale osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.