Omikron se širi velikim indijskim gradovima, broj hospitaliziranih i dalje nizak

U VELIKIM indijskim gradovima, poput Delhija, Mumbaija i Kalkute, bilježi se porast zaraženih covidom-19, no tu situaciju za sada ne prati i velik broj hospitalizacija.

U Indiji je danas evidentirano 90.928 novih slučajeva zaraze, što je gotovo četiri puta više nego na početku godine. Najveći broj inficiranih covidom dolazi iz gradova u kojima je varijanta omikron postala dominantnija od delte.

No, većina zaraženih je bila ili asimptomatska ili je imala samo blage simptome zaraze, rekli su lokalni dužnosnici, a prenosi Reuters.

"Mnogi kreveti za covid-bolesnike u Kalkuti su još uvijek slobodni"

"Pazimo i na situaciju u okruzima te ruralnim područjima, gdje je također zabilježen porast zaraženih", rekao je Ajay Chakraborty, direktor zdravstvenih službi Zapadnog Bengala.

"Mnogi kreveti za covid-bolesnike u Kalkuti su još uvijek slobodni. U bolnicu Beliaghata u utorak je bilo primljeno samo 75 zaraženih pacijenata, mada je u državi bilo više od 9000 novih slučajeva", dodao je.

U Mumbaiju je u srijedu zabilježeno 15.166 novozaraženih. Gotovo 90% novih slučajeva nije imalo nikakvih simptome bolesti, a hospitalizirano ih je samo 8%.

Broj slučajeva zaraze se u Delhiju gotovo udvostručio, no vlasti su priopćile da je na odjelima za covid-pacijente popunjeno samo 7% kreveta.

Zdravstveni dužnosnici ipak upozoravaju na to da bi i velik broj lakših slučajeva mogao u nekom trenutku postati pritisak za zdravstveni sustav.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.