Ogradili zemljište, a nemaju pravo: Bivši branitelji postavili barikade djeci s posebnim potrebama

Screenshot: N1

DJECA s poteškoćama u razvoju koja u udruzi Fala idu na terapijsko jahanje posljednjih tjedan dana ne mogu bez prepreka doći do vježbališta u zagrebačkoj Kustošiji.

> Udruga za terapijsko jahanje: Bivši branitelji blokirali državno zemljište, štićenici ne mogu proći

Iz udruge kažu kako su im zbog ovakvog postupka ugroženi životi te da im ne mogu pristupiti niti vatrogasci, niti veterinari...

Barikade na pristupne puteve postavila je Udruga branitelja i veterana vojne policije Domovinskog rata jer smatraju da je zemljište njihovo. Udruga za terapijsko jahanje taj prostor koristi već četiri godine, a na tom je prostoru već desetljećima i lovačko društvo Fazan iz Šestina.

Udruzi branitelja i veterana vojne policije Domovinskog rata zemljište s jednom zgradom darovala je Vlada 2011., no uz uvjet da ishoduju lokacijsku i građevinsku dozvolu za gradnju rekreacijskog centra.

"Ugovor o darovanju s Udrugom branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata do danas nije zaključen, budući da se nisu realizirali uvjeti iz Odluke Vlade, odnosno udruga još uvijek nije ishodila lokacijsku i građevinsku dozvolu za izgradnju Rekreacijskog centra. Odlukom Vlade određeno je da se udruzi dozvoljava ulazak u posjed samo poslovne zgrade", odgovorili su iz DUUDI-ja za N1 Televiziju.

Iako pravno imaju pravo na posjed i ulazak samo u prostor poslovne zgrade, članovi udruge zabarikadirali su prilaz cijelom zemljištu, jer smatraju da na to imaju pravo i da je Udruga Fala odavno trebala iseliti.

"Udruga Fala bila je pozvana 8. prosinca 2015. godine te obaviještena o daljnjim koracima naše Udruge te da do 15. siječnja 2016. godine mora napustiti prostor. Sukladno Zakonu o gradnji počeli smo čišćenje i ograđivanje prostora zbog zaštite od stalnog dovoza smeća i otpada i noćnog skupljanja narkomana u objektu", kazali su za N1 iz Udruge branitelja i veterana vojne policije Domovinskog rata.

I lokalna je vlast odlučila reagirati te će tražiti reviziju ugovora i objašnjenje na temelju čega je Udruga dobila pravo na zemljište.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.