Određen istražni zatvor vozaču koji je pijan usmrtio sestre kod Splita i pobjegao

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

SUDAC istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor 47-godišnjem vozaču osumnjičenom da je pobjegao nakon što je izazvao tešku prometnu nesreću u Prugovu u kojoj su prije šest dana život izgubile dvije sestre.

U zatvoru je osumnjičenik inicijala G. J. završio jer je sudac istrage procijenio da bi mogao ponoviti kazneno djelo, ali i radi opasnosti od bijega, doznaje se danas na sudu. Prometnu nesreću izazvao je kada se svojim kombijem marke Mercedes pri punoj brzini odostraga zabio u Fiat Punto u kojem su bile sestre. 

Izmjereno mu 1.5 promila

Fiat je od udarca kombija odbačen na automobil Dacia Duster, koji je nailazio iz drugog smjera pa je došlo do frontalnog sudara. Nakon nesreće 47-godišnjak je pobjegao ne pruživši pomoć nastradalim sestrama, a policija ga je tek nakon više od sat vremena uspjela izvući iz obiteljske kuće. 

Pritom mu je izmjereno 1.5 promila alkohola. Kratko je vrijeme bio u bolnici na obradi, nakon čega je uhićen te je nad njim obavljeno kriminalističko istraživanje. Pritvorenom vozaču ovo nije prvi put da radi probleme u prometu jer je 2015. već bio osuđen zbog pokušaja da pijan pregazi policajca automobilom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.