Od garaže do svjetske slave: O uspjesima ovih Hrvata pišu mediji diljem svijeta

Foto: Index

U ČETVRTOJ epizodi Indexove serije razgovora s hrvatskim poduzetnicima donosimo još dvije priče o uspjehu. 

Mladog solinskog poduzetnika Ivana Mrvoša ne treba posebno predstavljati jer o njegovu uspjehu mnogo je toga napisano. Prije pet godina pokrenuo je proizvodnju pametnih klupa i to iz vlastite garaže, a danas njegova tvrtka Include vrijedi više od 100 milijuna kuna.

Andrej Levenski suosnivač je i tehnički direktor Gamepiresa, hrvatskog razvojnog tima čiji su uspjesi često završavali u domaćim i svjetskim medijima, a onaj najnoviji je svakako uspjeh njihove nove igre SCUM koja se po izlasku našla među najprodavanijim naslovima na servisu Steam.

Podsjetimo, ideja razgovora je približiti javnosti kroz što poduzetnici u Hrvatskoj prolaze jer voditi vlastiti posao i biti sam svoj šef mnogima se čini kao ispunjenje snova, ali i nešto u što se iz straha od neuspjeha vjerojatno nikada neće upustiti. 

No mnogi su, iako svjesni mnogobrojnih prepreka i poteškoća, ipak uspješno započeli vlastiti biznis i opstali.

Koliko je teško bilo, što bi svatko s poslovnom idejom trebao znati, kako se nositi s neuspjehom, koje su najveće greške i što su naučili, ali i kako uspijevaju uskladiti poslovni i privatni život - sve su to teme o kojima smo u opuštenom razgovoru popričali s našim gostima, da bi njihova iskustva na neki način pomogla onima koji se u poduzetničke vode tek namjeravaju otisnuti.

Sadržaj donosimo u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.