Objavljena 3 natječaja za poljoprivrednike, ukupna vrijednost 250 milijuna kuna

Ilustracija: Duško Marušić/Pixsell

AGENCIJA za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas tri natječaja za ukupno 250 milijuna kuna vrijedne potpore za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja RH.

Kako je priopćeno iz Agencije, ukupni iznos raspoloživih sredstava na natječaju za provedbu tipa operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" – tovno govedarstvo iznosi 100 milijuna kuna, pri čemu je 60 milijuna kuna namijenjeno za mikro, male i srednje korisnike, a ostatak iznosa za velike korisnike.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije koje moraju biti priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija.

Najviša visina potpore iznosi do 200.000 eura za male i do 500.000 eura za velike korisnike

Intenzitet potpore po projektu iznosi najviše 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Najviša visina javne potpore po projektu iznosi do 200.000 eura za mikro, male i srednje korisnike, do 500.000 eura za velike korisnike, a za korisnike početnike do 100.000 eura.

Na natječaju za provedbu tipa operacije 4.1.2. "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš" ukupno je raspoloživo 50 milijuna kuna, a prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije koje moraju biti priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija, a koje su podnijele zahtjev za potporu na natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ - tovno govedarstvo. 

Intenzitet potpore po projektu iznosi najviše 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Najniža vrijednost potpore po projektu pritom iznosi 5000, a najviša 300.000 eura, osim za korisnike početnike kod kojih najviša vrijednost potpore po projektu iznosi do 100.000 eura.

Za obnovljive izvore energije raspoloživo 100 milijuna kuna

Na natječaju za provedbu tipa operacije 4.1.3. "Korištenje obnovljivih izvora energije" ukupno je raspoloživo 100 milijuna kuna, a prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika. 

Intenzitet potpore po projektu iznosi najviše 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a može se uvećati za dodatnih 20 posto ukoliko ulaganje provodi mladi poljoprivrednik, odvija se u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima ili ako je ulaganje povezano s agro-okolišnim i klimatskim djelatnostima te ekološkom poljoprivredom.

Rok za prijavu je do 28. veljače 2020.

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi do 5000, a najviša milijun eura, a za korisnike početnike do 100.000 eura.

Zahtjevi za potporu mogu se popunjavati i podnositi u AGRONET-u do 28. veljače 2020. do 12:00 sati, zaključuje se u priopćenju.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.