Novinar Hrvoje Appelt dobio otkaz: Lijenost ili Sanaderova kći?

NOVINAR Globusa Hrvoje Appelt dobio je otkaz. Kako u svakom sukobu postoje najmanje dva gledišta tako i ovdje postoje dva objašnjenja zašto je otpušten: prvo je da nije dolazio na posao, što je i službeno objašnjenje, a drugo je da je svojim pisanjem i pričama kojima se bavio postao politički nepodoban.

"Istina je da sam poštom dobio izjavu o jednostranom raskidu ugovora o suradnji, odnosno da mi netko pokušava dati otkaz. Ali, budući da smo u tijeku pokušaja mirnog rješavanja trenutačne situacije, a tako nalaže i sam ugovor, nisam u mogućnosti davati više komentara dok se ne utvrdi da li će se ugovor doista raskinuti ili ću tekstove koje sam pripremao zadnja tri tjedna morati objaviti negdje drugdje", navodi Appelt u svom kratkom očitovanju o raskidu odnosa s Europapress Holdingom, nakon konzultacija s odvjetnicom.

Kopao po stipendiji Sanaderove kćeri

Doznali smo da je Appelt, između ostaloga, predlagao istraživanje stipendije koju su dobili kćer premijera Ive Sanadera, Petra i njezin dečko Andrej Dojkić, a uz pomoć koje je završila u Sjedinjenim Američkim Državama, iako je navodno bilo puno zaslužnijih studenata Dramske akademije u Splitu.

Osim toga, u knjizi u kojoj piše o Uskokovoj akciji "Indeks" objašnjava kako je Jutarnji list došao do ekskluzive, zbog čega je imao priliku fotografirati tadašnju šeficu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dešu Mlikotin Tomić u kućnom ogrtaču, kako je njezina kćer zaposlena u Vladi što dokazuje da je Sanader sklon koruptivnim radnjama, a završava se zahtjevom za razjašnjavanje porijekla Sanaderove imovine koju je uredno pobrojao. Sve te stvari, kao i pisanje o porijeklu imovine drugih državnih dužnosnika, dovele su do njegovog otkaza, kažu izvori bliski Appeltu.

Bivši Appeltov šef: Zlatom bih ga platio da je politički nepodoban!

Upitali smo glavnog urednika Globusa Nenada Polimca u čemu je bila stvar i je li istina da je Appelt postao nepodoban za Globus.

"Zlatom bih ga platio da je politički nepodoban!", kaže kroz smijeh Polimac te obrazlaže: "Ja sam zatražio da se s njim razriješe odnosi jer je on meni, otkad sam urednik, napisao jedan i pol tekst. Teme koje je predlagao po meni nisu bile upotrebljive. Ja jesam iz nekog drugog 'vica', ali tražim da mi tema bude razumljiva jer je cilj da čitateljima bude razumljiva", kaže Polimac. Dodaje da ne zna ništa o radnom sporu koji Appelt pokreće protiv svojih bivših poslodavaca.

"O mojoj podobnosti govori zaštita koju sam dobio od države, jer nekog svrbe milijarde, a o njegovoj nekorektnosti govori njegovo odbijanje da mi plati zaštitu koju je bio dužan platiti po ugovoru", kaže Appelt. O tome je li on lijenčina koja se povremeno čak ni ne javlja na telefon svojim urednicima i ne dolazi u redakciju ili je nepodoban zbog pisanja o kriminalu i politici, kaže, raspravljat će se na sudu.

A.B.
Foto: Kultura-hr.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.