Novi talijanski desničarski ministar ušao u autobus, putnici zapjevali Bella Ciao

MATTEU Salviniju, predsjedniku ekstremno desne talijanske stranke Liga (bivša Sjeverna liga) i novom ministru unutarnjih poslova, vožnja autobusom na aerodrom nije bila baš najugodnija.

>> Talijanski populisti najavili koaliciju, Conte dobio još jedan mandat da sastavi vladu

>> Tko je Matteo Salvini, čovjek koji je uveo ekstremno desnu Sjevernu ligu u talijanski mainstream?

Naime, Salvini je u autobusu dočekan pjesmom, što bi mu samo po sebi laskalo - da pjesma koju su počeli pjevati nije bila stara antifašistička pjesma otpora Bella Ciao. 

Salvini prošli tjedan poručio migrantima da počnu pakirati kofere

Pjevači su bili članovi talijanskog sindikata CGIL, a jedan od njih, Giussepe Gelo, sve je snimio i objavio na Facebooku. 

Salvinijeva liga je koalicijski partner populističkom Pokretu pet zvijezda Luigija di Maija, koji je dobio daleko najviše glasova kao pojedinačna stranka na parlamentarnim izborima. 

Novi talijanski premijer Giuseppe Conte službeno je jučer preuzeo dužnost pošto je parlament dao povjerenje vladi i njezinu programu koji okreće leđa mjerama štednje, ali ne i Europi.

Njegov ministar unutarnjih poslova Salvini prije samo nekoliko dana pri posjetu Siciliji rekao je da taj otok "neće biti izbjeglički kamp Europe", prenosi BBC, te da planovi vlade za migracije "nisu radikalni, nego zdrav razum". A na skupu na sjeveru Italije u subotu Salvini je rekao da su "dobra vremena" za migrante prošla i dodao: "Vrijeme je da počnete pakirati kofere."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.