Medved otkrio prve poteze: Prvo rješavanje problema, a onda i razgovor o šatoru

Screenshot: HRT, FAH

TOMO MEDVED, novi ministar branitelja u Dnevniku HTV-a najavio je svoje prve poteze nakon što preuzme ministarstvo.

"Nakon prihvaćanja moje kandidature od strane predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića vizija je Ministarstvo branitelja učiniti dostupnim i raspoloživim svim hrvatskim braniteljima, s jasnim ciljem, kako bi ono ispunilo svoju svrhu u skladu s današnjim vremenom", rekao je.

Upoznat je, kaže, s određenim umanjenjima za Ministarstvo branitelja u okviru prijedloga državnog proračuna te najavljuje da će, nakon što preuzme Ministarstvo, sagledati sve stavke i vidjeti na kojim pozicijama bi eventualno bilo poteškoća. "Sagledat ćemo sve okolnosti i uvjeren sam da će Ministarstvo funkcionirati s ovim predloženim financijskim planom", istaknuo je.

Kazao je kako je šator ispred Ministarstva branitelja posljedica niza problema tijekom proteklih godina.

"Preuzimanjem Ministarstva započet ćemo žurno rješavanje tih problema, a nakon toga i razgovor o samom šatoru", najavio je Medved.

Otkrio prve poteze

"Poznato vam je da je niz statusnih i drugih prava hrvatskih branitelja disperzirano u niz drugih ministarstava pa će jedan od prvih koraka nakon okupljanja tima biti prijedlog jedinstvenog zakona o braniteljima i članovima njihovih obitelji", rekao je ministar Medved na konferenciji za medije i dodao kako će također predložiti i donošenje nacionalne strategije za zaštitu zdravlja branitelja.

Što se proračunskih stavki tiče, o kojima se u ovim trenucima raspravlja i u Saboru, novi ministar branitelja kaže kako smatra da je prvo potrebna dubinska analiza ne bi li se vidjeli je li negdje došlo do odstupanja.

"Poznato vam je da imamo neke nove financijske obveze koje su regulirane kroz zakon, među ostalim i žrtve silovanja, pa je nužno napraviti temeljitu i kvalitetnu analizu i potom odreagirati", rekao je Medved.

> Orešković: Imamo ministra branitelja, to je general Tomo Medved

> Tko je Tomo Medved? HDZ-ovac, šatoraš i višestruko odlikovani dragovoljac Domovinskog rata

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.