Novi detalji ubojstva u Kaštelima, Boljatu je pucano u leđa dok je ležao pretučen

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

SUDAC istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor za trojicu prijavljenih i dostupnih muškaraca koji se povezuju s ubojstvom Maria Boljata Pajkića.

Policija i Državno odvjetništvo sumnjaju da je Jakov Šimić zvani Jale, 33-godišnji vlasnik lokala u Kaštelima, ubio boksača Maria Boljata kako bi mu se osvetio jer ga je pretukao. Šimić je u sukobu u Kaštel Kambelovcu pogođen hicem u abdomen, no policija zasad nema sumnjivca za njegovo ranjavanje. 

Dva metka u leđa, jedan u nogu

Šimića terete da je počinio teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, a po onome što je navedeno u rješenju o istrazi, radilo se o klasičnoj egzekuciji. Naime, Boljat je već pretučen ležao na podu kada mu je Šimić iz pištolja ispalio dva metka u leđa i jedan u nogu. Jedan metak prošao je kroz srce, drugi kroz pluća. 

Šimića sumnjiče i da je s ostalima udarao Boljata tupo tvrdim predmetima po glavi, zadavši mu prijelom lubanje i nagnječenje mozga. 

>> Novi detalji krvavog obračuna u Kaštelima, Čabraja preživio najmanje 10 metaka

U Jozu Čabraju ispalio je nekoliko metaka koji su ga pogodili u prsa, lumbalnu regiju i lijevu natkoljenicu. Čabraji je u sukobu slomljena lijeva natkoljenica, a ima i reznu ranu desnog obraza i gornje usne. Nalazi se u splitskoj bolnici, kao i Šimić. 

Policija je pronašla pištolj

Za sudjelovanje u tučnjavi sa smrtnom posljedicom prijavljeni su braća Mate i Josip Šuker, koji su jučer privedeni na ispitivanje i pritvoreni, te Toni Vitaljić, koji se nalazi u bijegu.

Policija je pronašla pištolj Walther kalibra 7,65 milimetara za koji pretpostavljaju da je oružje iz kojeg se pucalo, a imaju i snimke fizičkog napada okrivljenika na Boljata s videonadzora, piše Dalmatinski portal.

Dio zločinačke organizacije Željka Rajića

Inače, Čabraju su prošle godine pokušali namamiti u zasjedu pripadnici kriminalne skupine Željka Rajića, koji upravo ovih dana u zatvoru na Bilicama čekaju pravomoćnost optužnice. Nisu uspjeli, pogođen je u “prsni koš s vanjske strane lijeve lopatice” te su mu okrznuta leđa s lijeve strane, kako se kasnije utvrdilo. Sam se dovezao do Hitne pomoći u Kaštelima. Nešto ranije je također bio ranjen, no tvrdio je da se sam ozlijedio “čisteći pištolj”, koji nikad nije predao vlastima. 

Čabraji je upravo u tijeku drugo suđenje zbog ubojstva tada 21-godišnjeg Marina Matijaša još 2014. godine u Kaštel Novom. U prvom postupku je osuđen na 13 godina zatvora, no Vrhovni sud je ukinuo tu presudu. Kako je u međuvremenu proveo maksimalno vrijeme koje može provesti iza rešetaka do pravomoćne presude, Čabraja je po sili zakona pušten na slobodu. Inače, kao dio zločinačke organizacije Željka Rajića iza rešetaka se nalazi Duje Pivčević, mladić koji je te večeri u lipnju 2014. godine bio u ekipi s pokojnim Matijašom.

Mario Boljat je, pak, prije deset godina preživio pokušaj ubojstva kod groblja u Kaštel Štafiliću. Također je namamljen pozivom, da bi ga s pet metaka pogodio, kako se kasnije utvrdilo, Boris Pajić, državljanin BiH. Zbog toga je osuđen na dvije godine zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.