Novi detalji: U klubu bila dva policajca u civilu. Redar kod sebe nije imao pištolj?

Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija izvijestila je kako je jutros oko 4:45 u klubu Ritz u Ulici Florijana Andrašeca na zagrebačkoj Trešnjevci došlo do ubojstva. U narodnjačkom klubu ubijen je Tomislav Sabljo, Uskokov optuženik u akciji Tebra. Ubijen je nakon što je došlo do fizičkog sukoba više osoba. Upucao ga je redar.

Tijelo ubijenog Sablje tek je poslijepodne odneseno s mjesta događaja jer je cijelo jutro trajao policijski očevid. Tek nešto prije 14 sati Sabljino tijelo odvezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati, gdje će se obaviti obdukcija. Tako će se saznati i jesu li u Sabljinu tijelu prisutni alkohol ili droge.

U popodnevnim satima očekuje se opširnije priopćenje policije s rezultatima očevida. U međuvremenu se policija oglasila s nekoliko novih informacija. "Počinjeno je kazneno djelo ubojstva oko 4.40. Ubojstvo je izvršeno vatrenim oružjem. Sve okolnosti, motive, sve to nastavljamo istraživati.

Brzom reakcijom policije, počinitelj je tamo zatečen i priveden. Nije pružao otpor", rečeno je na kratkoj presici u zagrebačkoj policiji. "Radi se osobama koje su nam od ranije poznate. No kakvi su bili njihovi odnosi, utvrdit ćemo istraživanjem. Odradit ćemo više desetaka razgovora", dodali su.

Došlo do tučnjave u klubu, ubojstvo se dogodilo u klubu

Prema prvim informacijama, ubojstvu je prethodila tučnjava u klubu. Oko jednog stola u punom klubu došlo je do sukoba i prema tom stolu su se sjatili zaštitari. Potom se sukob smirio, a očito je jedna ili više osoba odvedena prema izlazu.

Kako je prepričala svjedokinja koja se javila medijima, nekoliko minuta nakon što se u klubu sve smirilo, čula se pucnjava.

Kako piše Jutarnji, redar K.K. u trenutku sukoba nije imao pištolj. Sabljo je navodno bio naoružan. Kako je sukob izgledao i što se točno dogodilo te iz kojeg su pištolja ispaljeni smrtonosni hici, pokazat će očevid.

Jutarnji piše i da su u trenutku sukoba, potpuno nevezani sa slučajem, u klubu bila dva policajca u civilu. Oni su bili van dužnosti te su pili piće u klubu. Njihov iskaz također će biti važan policiji.

Redar kojeg se tereti za ubojstvo već dugo godina radi ovaj posao.

Nazvali smo Imona Choudhuryja, odvjetnika osumnjičenog zaštitara, kako bismo dobili više detalja o cijelom događaju. No Choudhury nam je kratko poručio da je obrada u tijeku te da kvalifikacija djela još nije poznata. Zaštitar će biti ispitan tijekom dana, dodao je odvjetnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.