Novi detalji sukoba u Bjelovaru: Autom udario troje ljudi, uhićene dvije osobe

Screenshot: Facebook

Tijekom nedavnog fizičkog obračuna u centru Bjelovara privedeno je 16 osoba, a dvije su zadržane u pritvoru uz kaznene prijave, priopćila je danas bjelovarska policija. U sukobu, koji je okarakteriziran kao remećenje javnog reda i mira, koristile su se i drvene letve i metalne cijevi, a dogodio se u noći s četvrtka na petak u parku na Trgu hrvatskih branitelja. 

Tijekom sukoba 26-godišnjak je automobilom u parku udario tri osobe. On je uhićen zbog sumnje na opasno ugrožavanje života. 46-godišnjak je priveden zbog pokušaja ubojstva vatrenim oružjem. Predani su nadležnim institucijama uz kaznene prijave.

Upozoravamo vas da je snimka uznemirujuća 

Ovo je strašno što se sinoć dogodilo u Bjelovaru. Samo zahvaljujući brzoj reakciji građana i bjelovarske policije, kojoj se zahvaljujem na reakciji, izbjegnuta je tragedija. Ovo je nedopustivo za Bjelovar i tražim najoštrije kazne pravosudnog sustava za sve sudionike. Ovaj incident ne smije baciti sjenu na populaciju Roma u našem gradu koja u miru živi kao i svi građani našeg mirnog i sigurnog grada. Čuo sam se s predstavnicima romske manjine Grada Bjelovara koji su mi potvrdili da se radi o doseljenicima Romima koji žive na relaciji Hrvatska-Njemačka. U svakom slučaju postavit ćemo i dodatne kamere koje su se do sada pokazale kao pun pogodak i pomažu policiji u potrazi za počiniteljima ovakvih i sličnih kaznenih djela. Bjelovar će i dalje biti miran i siguran grad!

Objavljuje Dario Hrebak u Petak, 16. kolovoza 2024.

Sukob romskih skupina

Podsjetimo, gradonačelnik Dario Hrebak najoštrije je osudio incident u centru Bjelovara, gdje su se sukobile dvije romske skupine. Zatražio je kažnjavanje počinitelja te istaknuo da taj incident ne smije baciti sjenu na bjelovarske Rome.

U sukobu koji se dogodio nekoliko minuta nakon ponoći šest osoba je lakše ozlijeđeno, a jedna je propucana iz vatrenog oružja. "Ovaj incident ne smije baciti sjenu na populaciju Roma u našem gradu koja u miru živi kao i svi građani našeg mirnog i sigurnog grada", naveo je gradonačelnik Hrebak u statusu na društvenoj mreži.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.