Nove žrtve rata narkokartela u Meksiku: U napuštenom rudniku otkriveno 19 raspadnutih tijela

MEKSIČKA je policija u napuštenom rudniku u gradu Hidalgo pokraj Mexico Cityja pronašla poluraspadnute ostatke 19 tijela za koje se pretpostavlja da su žrtve rata narkobandi.

Policija je dojavu o tijelima dobila od dvojice pripadnika zloglasne organizacije "Zeta", jednog od najutjecajnijih narkokartela u zemlji, koji su uhićeni krajem prošloga tjedna. Oni su, kako prenosi BBC, policiji odali imena devet policijskih dužnosnika koji su radili za kartel "Zeta" i s njim bili blisko povezani.

Svi policajci su uhićeni, istraga o tom slučaju još traje, a policija traži još tijela žrtava, za koje se pretpostavlja, prema riječima dvojice uhićenih kriminalaca, da bi također mogla biti odbačena na tom području na četiri potencijalne lokacije.

Rat međusobno sukobljenih narkokartela u Meksiku eskalirao je prije četiri godine, kada je tada izabrani predsjednik države Felipe Calderon došao na vlast i odmah pokrenuo široku akciju borbe protiv krijumčarenja drogom u zemlji. Rezultat njegovih žestokih policijskih mjera protiv utjecajnih narkokartela je 28.000 žrtava na ulicama meksičkih gradova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.