Njemački mediji istražuju ulogu Vladimira Zagorca u aferi Hypo Alpe Adria banke

BANKARSKA afera oko prodaje Hypo Alpe Adria banke bavarskoj banci Bayern LB i uloga kontroverznog hrvatskog generala i biznismena Vladimira Zagorca u poslovima te banke u našoj zemlji predmet su zanimanja i njemačkih medija, koji su ovih dana objavili reportaže o tom slučaju.

Prema tvrdnjama Večernjeg lista, njemačka državna TV postaja ARD u svojoj je emisiji "Report München" emitirala prilog o velikoj bankarskoj aferi vezanoj uz prodaju Hypo banke bavarskoj banci Bayern LB, a u reportaži je centralno mjesto zauzela i priča o povezanosti Zagorca sa sumnjivim poslovanjem Hypo Alpe Adria banke u Hrvatskoj, kao i o pranju novca u koji je on bio umiješan.

U prilogu se Zagorca predstavlja kao jednu od ključnih figura brojnih sumnjivih poslovanja na području Balkana, a njemački su reporteri razgovarali i sa zagrebačkim novinarom Gordanom Malićem, koji već godinama istražuje  Zagorčeve afere. Malić je njemačkim kolegama rekao da su sve Zagorčeve investicije nekretninama financirane od strane austrijske banke koja mu je davala milijunske kredite bez jamstava i osiguranja.

U prilogu se spominju i odlični Zagorčevi odnosi i veze s bivšim premijerom Koruške Jörgom Haiderom, a njemački novinari podsjećaju kako su podaci o nepravilnom poslovanju austrijske banke u Hrvatskoj bili poznati još 2007. godine, prije nego što se bavarska banka Bayern LB odlučila na kupnju koruške banke.

I njemački dnevni list Süddeutsche Zeitung u sutrašnjem broju također će objaviti priču na istu temu, naslovljenu "Zmaj iz  Klagenfurta".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.