Njegovatelj iz SAD-a silovao invalidnu pacijenticu, rodila je bebu. Završio u zatvoru

Screenshot: YouTube/12 News

MUŠKARAC iz Arizone osuđen je na 10 godina zatvora zbog silovanja žene koja je bila nesposobna brinuti se za sebe i koja je bila pod njegovom skrbi.

Bivši njegovatelj Nathan Sutherland optužen je da je silovao štićenicu ustanove Hacienda HealthCare u Phoenixu koja je kasnije rodila dijete. Uhićen je 2018. godine nakon što se njegov DNA podudarao s uzorkom uzetim od bebe.

Sutherland je u rujnu priznao krivnju za zlostavljanje ranjive odrasle osobe. Žrtva, koja je kada je rodila imala 29 godina, navodno je od malena boravila u spomenutoj klinici.

"Jedna od pacijentica je upravo rodila, a nismo ni znali da je trudna"

Uz zatvorsku kaznu, Sutherland će imati uvjetnu kaznu do kraja života i morat će se nakon puštanja na slobodu prijaviti u registar seksualnih prijestupnika.

Snimke poziva 911 pokazuju da medicinsko osoblje ustanove nije znalo da je žrtva trudna sve do poroda, piše BBC.

"Jedna od pacijentica je upravo rodila, a nismo ni znali da je trudna. Nismo bili spremni za ovo", kazala je medicinska sestra službeniku.

Obitelj žrtve je u svibnju 2019. podnijela tužbu protiv klinike Hacienda. U tužbi se navodi da je liječnički pregled pokazao da je žrtva bila "više puta zlostavljana". Sud u Arizoni je u lipnju odobrio nagodbu od 15 milijuna dolara između obitelji žrtve i obitelji liječnika koji je umro prošlog prosinca, a koji se brinuo za ženu u ustanovi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.