Nijemac u Istri bježao policiji, zabio se u maricu. Ozlijeđena dva policajca

Foto:Pixsell/Duško Marušić

POLICIJSKI službenici su 2. listopada oko 2:50 u Tršćanskoj ulici u Puli uočili automobil Škodu njemačke registarske oznake kako prelazi na suprotnu stranu kolnika te su presretačem krenuli za vozilom, pokušavajući ga zaustaviti uz korištenje zvučnih i svjetlosnih signala.

Vozač se oglušio na signale policije, povećao je brzinu kretanja i uputio se Istarskim ipsilonom prema Umagu. Tijekom vožnje naglo je mijenjao smjer kretanja i ulazio u putanju policijskih vozila koja su ga pokušala zaustaviti, pri čemu je udario u policijski kombi (tzv. maricu), oštetio je i ozlijedio dvoje policijskih službenika. Na taj je način spriječio policijske službenike u obavljaju službene radnje te je općeopasnom radnjom ugrozio njihove živote i živote i imovinu ostalih sudionika u prometu, priopćila je istarska policija.

Uhitili ga na naplatnim kućicama

Dolaskom do naplatnih kućica u Umagu vozač se nakratko zaustavio te su ga tada policijski službenici spriječili u nastavku vožnje, uhitili ga i priveli u policijsku postaju. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 2. listopada u večernjim satima 39-godišnji njemački državljanin priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske.   

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU istarske utvrdili su sumnju da je počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi, oštećenja tuđe stvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.