Nezadovoljni Vladom idu po "solo prosvjednika" na Krk: Prvog dana došetali do Karlovca

JUČER u 7 sati ujutro sedam prosvjednika protiv Vlade je krenulo "na šetnju" iz Zagreba do Krka gdje bi trebali pokupiti "solo prosvjednika" Rikarda Mihajića Rikija i dovesti ga na veliki prosvjed 1. svibnja u Maksimiru.

Jučer oko 16 sati je sedam šetača stiglo u Jastrebarsko, dok su oko 22 sata došli u Karlovac, a u prvom danu su prešli 65 kilometara. Danas će šetati od Karlovca do Severina na Kupi.

Iskazuju zajedništvo

Svih 200 kilometara puta prijeći će trojica prosvjednika, dok će im se u etapama priključivati i drugi koji žele odlazak Vlade. "Svuda oko nas vlada sveopće nezadovoljstvo, izgubili smo integritet i dostojanstvo, izgubili smo državu u smislu u kojem bi nas ona trebala braniti, štititi i dati nam dostojanstvo. I sam sam živio i jako dobar i jako loš život - bio sam u ratu, živio sam pod nadvožnjacima, ponekad nisam imao gdje biti, a ponekad je opet bilo dobro, i cijelo vrijeme mislim - pa borili smo se za našu mladost, a sad gubimo i mi, i oni. Od svojih pozicija i borbi za pozicije oni više ne vide narod! A narod? Narod više ne vidi što je pravedno, ne vidi kuda ide, no, jasno mu je da ono što se događa nije i ono što je želio! Ako masa sad zajedničkim djelovanjem ne može napraviti ništa, onda barem pojedinac može dati svoj doprinos", kazao je "solo prosvjednik" Mihajić koji želi da se vrati ime njegovom mjestu Melinama na Krku.


Tvrde kako se ovom šetnjom pokazuje zajedništvo te da je svaki prosvjednik bitan i da nitko nije sam. Danijel, Hrvoje i Denis kažu da su krenuli na put da bi dokazali da je njima, za razliku od Vlade, važan svaki građanin ove zemlje. "Teže je nego što sam mislio da će biti. Ligamenti na koljenu su mu malo stradali, nada se da će danas lakše proći put", kazao je prosvjednik Hrvoje. Prosvjednik Denis je rekao da ima puno žuljeva na nogama i da je teško, a otegotna okolnost mu je i što je prošli tjedan prošao 120 kilometara od Đakova do Nove Gradiške.

Najteže od Jastrebarskog do Karlovca

"Najteži dio je bio od Jastrebarskog do Karlovca, najviše boli je bilo u tabanima, ali kad bi nam ljudi potrubili ili na bilo koji način signalizirali podršku sva bol bi nestala", kazao je Danijel. Kokosh prosvjednica je rekla da nije znala da ima toliko sela od Lučkog do Karlovca te se zahvalila dečkima što joj nisu dali da odustane.

"Dirnula me  briga prijatelja u Jastrebarskom i Karlovcu, a možda najviše jedan stariji gospodin iz Izimja koji je rastavio svoje grablje kako bi Denis prosvjednik mogao doista raširiti svoju zastavu Slavonije i Baranje", kazala je prosvjednica Kokosh.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.