Nepoznata sudbina organizatora pokolja u Parizu: Je li ubijen ili je opet izmaknuo policiji?

Screenshot: YouTube

JOŠ uvijek nema službene potvrde je li u akciji policije u pariškom predgrađu Saint Denisu ubijen mozak terorističkog napada na Pariz Abdelhamid Abaaoud.

Vijest o njegovoj smrti objavio je američki list The Washington Post pozivajući se na visokopozicionirane obavještajne izvore. Tužitelj Francois Molins objavio je sinoć da Abaaoud, kao ni drugi osumnjičeni Salah Abdeslam, nisu među uhićenima, a da identitet ubijenih u akciji policije tek treba utvrditi.

Tako još uvijek postoji realna opasnost za nove napade. U sedmosatnoj akciji policije uhićeno je osam ljudi. Jedna se 26-godišnjakinja raznijela, a jedna je osoba ubijena.

Velika akcija trajala više od 8 sati

U akciji je sudjelovalo više od stotine specijalaca i vojnika. Oko 4:30 upali su u St. Denis te nekoliko sati pokušavali uloviti terorista. Čulo se tijekom operacije sedam jakih detonacija, a ispaljeno je i mnoštvo metaka.

Pariško tužiteljsko na novinskoj je konferenciji izjavilo kako je tijekom velike policijske operacije "neutralizirana" teroristička ćelija te da je spriječen još jedan veliki teroristički napad.

"Rano jutros, u 4:20 sati počela je racija u sjevernom predgrađu Pariza Saint Denis. Protuterorističke postrojbe uhitile su sedam osoba. U razmjeni vatre i eksplozijama koje su odjekivale tijekom racije, dvije su osobe poginule, a nekoliko je ranjeno. Specijalnim policijskim jedinicama pomagala je i vojska. Prema službenim informacijama, racija je završila oko podneva. I u drugim državama sigurnosne službe intenzivnije rade na umanjenju terorističkih prijetnji", objavilo je francusko tužiteljstvo.

Policija je ispalila 5.000 metaka u stan koji je razrušen u napadu, njegovi prozori izbačeni a fasada izbrazdana mecima.

U akciji je poginuo policijski pas, sedmogodišnja belgijska ovčarka Diesel. Njezina smrt izazvala je val emocija na društvenim mrežama diljem svijeta pod hashtagom "Je suis chien" (Ja sam pas). Neustrašiva Diesel predvodila je policijski napad na teroriste.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.