Nepoznati muškarac napao dvije novinarke u Slavonskom Brodu, pokušao im razbiti kameru

Foto: Hina

NOVINARKE HRT-a i portala SBplus, Višnja Ružojčić i Sandra Primorac, pripremale su se jutros da snime mjesto ispred kojega je sinoć s tri metka prostrijeljen 31-godišnjak, koji je danas preminuo od zadobivenih rana, kada ih je napao nepoznat muškarac.

Iz kafića ispred kojeg je jučer upucan muškarac istrčao je jutros nešto prije 11 sati nepoznat muškarac i uz glasne psovke se približio novinarkama. Kameru HRT-a koja je bila na stalku nasilnik je pokušao udarcima srušiti, ali mu to nije uspjelo, jer ju je novinarka na vrijeme prihvatila.

Policija će podići prijavu zbog emećenja javnog reda i mira


O incidentu je obaviještena i policija koja će protiv nasilnika podići prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, doznaje se u Brodsko-posavskom ogranku HND-a.

"Pozivamo sve da omoguće nesmetan rad novinara, koji se često nalaze u složenim situacijama tijekom izvještavanja o događajima koji su od interesa za širu javnost", priopćio je Ogranak HND-a Brodsko-posavske županije.

HND se pridružuje tom pozivu i od policije očekuje da napadača primjereno kazni kako se slični incidenti ne bi ponavljali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.