Neonacisti zahvaljuju Trumpu na "ogromnoj pobjedi" i pozivaju na napad na sprovodu Heather Heyer

Screenshot: YouTube
 
NEONACISTI u SAD-u objavljuju svoje reakcije na krvavi napad u Charlottesvilleu, pri čemu slave Donalda Trumpa zbog jučerašnje izjave u kojoj je izjednačio fašiste s "ljevičarskim teroristima".
 
Bijeli supremacisti su na svojoj stranici Daily Stormer, koja je ukinuta i kasnije se pojavila na "dark webu", objavili da je Trumpov komentar za njih "ogromna pobjeda". Napisali su članak pod naslovom "Trump brani naciste iz Charlottesvillea od laži židovskih medija te osuđuje antifašističke teroriste".
 
Pozvali na napad na sprovodu Heather Heyer: "Bijelcima je dosta dvostrukih standarda"
 
"Trumpova osuda je jedna od prvih koja je pokrenula debatu o tome tko je na strani dobra, komunisti ili nacisti. Čim postavite ovo pitanje, naša strana automatski pobjeđuje. Sve što nam je potrebno za ogromnu kulturalnu pobjedu je iskrena usporedba. Ovo je za nas ogromna pobjeda", objavili su neonacisti.
 
Bivši vođa Ku Klux Klana David Duke je među prvima čestitao i zahvalio Trumpu na njegovoj izjavi, a na Daily Stormeru su se zatim pojavili i pozivi na napad na sprovodu prosvjednice Heather Heyer. Jedan od vodećih klanovaca Justin Moore je izjavio da je sretan zbog napada u Charlottesvilleu:
 
"Drago mi je što se James Fields zabio u ljude i što je ta djevojka mrtva", rekao je za WBTV. "Oni su gomila komunista koja je prosvjedovala protiv slobode govora, tako da me uopće ne smeta što 
su ozlijeđeni. Smatram da ćemo vidjeti još više ovakvih incidenata. Bijelcima je dosta dvostrukih standarda koje nameću kontrolirani mediji u SAD-u".
 
"Trump pokušava započeti građanski rat"
 
Bivši tajnik američkog ministarstva rada Robert Reich je izjavio da Donald Trump "pokušava započeti građanski rat":
 
"Trumpov cilj nikada nije bio promovirati oružje i bijelu supremaciju, ali to su mu sredstva za cilj - stvaranje i učvršćivanje vlastite moći bez obzira na činjenicu da je došao na vlast uz pomoć Rusije", napisao je Reich na svojoj internetskoj stranici. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.