Neće Prskalo još van: Žužulu i ekipi određen pritvor zbog utjecaja na svjedoke

ISTRAŽNI SUDAC Zoran Luburić odredio je pritvor za osumnjičene u najnovijoj cestograditeljskoj aferi. Slaven Žužul, vlasnik Skladgradnje, tako će opet u Remetinec, a društvo će mu pratiti bivši član Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb, jučer uhićeni Zlatko Korpar.

Osumnjičena i Skladgradnja kao pravna osoba

Sudac Luburić odredio je i pritvor Jurici Prskalu, bivšem šefu Uprave HAC-a. Učinjeno je to u posljednji trenutak, jer je Prskalu danas istjecao pritvor zbog afere sa odmorištem Ploče. Iz Remetinca će tako danas samo bivši član Uprave HAC-a Marijo Lovrinčević.

Sudac Luburić danas je ponovno ispitao osumnjičene, koji se brane da nisu krivi. Ispitan je i odvjetnik Ante Madunić, zastupnik Skladgradnje, koja je kao pravna osoba također osumnjičena u postupku.

Konstruktor, Viadukt i Hidroelektra angažirali Skladgradnju po Sanaderovom diktatu?

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti osumnjičene da su oštetili ARZ za 12 milijuna kuna. Prema njihovim saznanjima, svi detalji ugovora dogovarali su se između investitora i podizvođača, što apsolutno nije praksa u građevinarstvu.

Navodno su direktori velikih građevinskih tvrtki poput Konstruktora, Viadukta i Hidroelektre bili nemoćni. Neki su navodno već ispripovijedali o velikom političkom pritisku koji je vršen da se angažira Skladgradnja. Ili to, ili neće biti posla za ubuduće. I nije pritiskao Kalmeta, već Sanader osobno.

Upravo će odgovorne osobe velikih građevinskih tvrtki biti svjedoci koje će u istražnom postupku o aferi u ARZ-u ispitati istražni sudac Luburić. Ročišta su zakazana za idući četvrtak i petak pa bi ako sve prođe u skladu sa očekivanjima, Slaven Žužul već za desetak dana mogao pratiti dvoboj RNK Splita i Hrvatskog dragovoljca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.