Natječaj za izbor ravnatelja HRT-a se ponavlja: Niti jedan kandidat nije dobio osam glasova

VELJKO JANČIĆ dobio je samo šest glasova od potrebnih osam tijekom izbora za glavnog ravnatelja HRT-a. Vijeću stoga nije preostalo ništa drugo već da donese odluku o ponavljanju natječaja i tako sve dok jedan od kandidata ne dobije potrebnih osam glasova. Novi je natječaj tako raspisan za 15. siječnja i trajat će 30 dana, a nakon čega slijede razgovori s kandidatima te ponovni izbor glavnog  ravnatelja.

Programsko vijeće glasalo je danas u pet krugova tijekom kojih su najizgledniji za dobivanje te pozicije bili Veljko Jančić i Damir Novinić. Novinić je "izdržao" do četvrtog kruga u kojem ga je Jančić s jednim glasom više izbacio iz utrke za glavnog ravnatelja HRT-a. Prije njega iz utrke ispali su Franjo Maletić i Ivanka Lučev. U petom i posljednjem krugu članovi Vijeća glasali su za ili protiv izbora Veljka Jančića za glavnog ravnatelja HRT-a. Ipak, koordinator u emisiji "Hrvatska uživo" nije uspio sakupiti dovoljan broj glasova.

Na ponovljenom natječaju kandidirat će se i Popovac?

Jedan od kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a na ponovljenom natječaju mogao bi biti i trenutni v.d. glavnog ravnatelja Josip Popovac. On, naime, danas nije htio obećati vijećnicima kako se neće kandidirati za glavnog ravnatelja.

Popovac je naime kazao da ukoliko će kao vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a morati donositi neke strateške odluke ili raditi bolne rezove te započinjati projekte za koje će smatrati da je bitno da ih dovrši, da će se onda kandidirati za tu funkciju. "Ako ćemo morati donositi bolne i teške odluke, raščišćavati stare kosture i jako se uzlagati, ako ćemo ići u program spašavanja ove kuće, onda je nekorektno da započnem nešto što ne mogu napraviti do kraja", elaborirao je Popovac.

Veljko Jančić mogao bi se na ponovljenom natječaju kandidirati uz nadu da će se netko od vijećnika predomisliti te ipak njemu udijeliti svoj glas.

Veljko Jančić na predstavljanju svog programa: Neću se držati onoga "Ravnatelj se ne smije miješati u program"

Veljko Jančić privukao je pažnju odlučnim i energičnim izlaganjem iako bi nekima od protukandidata mogao biti otac. Jančićev forte su: tim suradnika koje bi doveo sa sobom ("koji su mi dali hrabrosti da se prijavim, ono što ne znam - a ne znam dosta toga - uzet ću od ljudi koji znaju više od mene") i kršenje zakona ("Neću se držati onoga 'Ravnatelj se ne smije miješati u program' jer ako program nije dobar, padaju prihodi i ugled Kuće"). Zanimljivo je i njegovo mišljenje o aferama koje potresaju HRT zbog sektašenja i suprotstavljenih tabora u koje se svrstavaju zaposlenici: "Afere nam manje škode nego pad gledanosti i prihoda".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.