NASILJE NA IZBORIMA U BIH Kandidat za načelnika nogom u glavu udario Ivana Perića

Screenshot: YouTube

U STOCU su danas pojačane policijske snage te se uskoro očekuje dolazak specijalne policije, piše klix.ba. 

"Morali smo pojačati policijske snage da ne bi došlo do eskalacije sukoba. Uskoro će i specijalna jedinica dobiti upute da se priključi specijalnoj policiji", poručili su iz Operativnog centra MUP-a HNK.

Prema podacima MUP-a HNK, kandidat za načelnika Stoca fizički je nasrnuo na predsjednika Općinske izborne komisije Ivana Perića.

"Kažem vam, to su preliminarne informacije, sad ide istraga, ali sada tako stoje stvari", potvrdili su iz Operativnog centra MUP-a HNK.

Napadnut Ivan Perić

U prostorijama Općinske izborne komisije Stolac napadnut je predsjednik OIK-a Ivan Perić, i to od strane Predsjednika OO SDA Stolac i kandidata za načelnika Salmira Kaplana i člana SDA Ahmeta Ljubovića. Poslije incidenta pozvana je Hitna pomoć, a predsjednik OIK-a je prevezen u Dom Zdravlja Stolac.

Na biračkom mjestu Podrgrad 2. Kaplan je nogom u glavu udario Marija Raguža koji je izgubio svijest te je kolima Hitne pomoći zbog povreda prevezen u CUM Mostar na daljnju obradu. Kaplan je nakon toga razbacao sve izborne materijale po biračkom mjestu, a kutije koje su se nalazile na istom mjestu odnesene su od strane članova SDA.

Dva člana izborne komisije su završila u bolnici, dok je jedan na kućnom liječenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.